Viceprimarul Brașovului şi inspectorul şcolar general, declaraţii contrare despre existenţa materialelor necesare redeschiderii şcolilor. Sunt sau nu suficiente măşti pentru unităţile de învăţământ?

Viceprimarul Flavia Boghiu anunţa miercuri, prin intermdiul unui comunicat de presă transmis de instituţie că municipiul Braşov este pregătit să redeschidă grădiniţele şi şcolile după regulile scenariului galben. 

„De luni, 8 februarie, reîncep școlile în municipiul Brașov, în scenariul galben. Asta înseamnă grădinițe, clase primare, clasele a VIII-a și a XII-a. Ieri (marţi) am avut o întâlnire cu Inspectoratul Școlar pentru a ne asigura că avem toate cele necesare pentru a începe în condiții de deplină siguranță. Avem stocuri suficiente de dezinfectant și de măști, precum și de produse de curățenie și igienă. De asemenea, având în vedere că măsura testării rapide, pe care am implementat-o în Primăria Brașov, a dat rezultate, astfel încât numărul de cazuri a scăzut semnificativ, vom analiza implementarea aceleiași măsuri și în rândul profesorilor, învățătorilor și a personalului auxiliar“, a declarat ieri viceprimarul Flavia Boghiu.

Tot ieri însă, inspectorul Școlar General al Inspectoratului Școlar Brașov, Ovidiu-Florin Tripșa a declarat în emisiunea „Vorbe sau Fapte” realizată de Ovidiu Văcaru la Kroncast Media numărul de măști care sunt la dispoziția Inspectoratului Școlar Brașov nu este suficient. Inspectorul şcolar a luat asupra sa această eroare de comunicare cu administraţia publică locală. 

„Este greșeala mea, mi-o asum, astăzi (miercuri, n.r) am aflat că nu avem destule măști. În decembrie, când s-au împărțit aceste materiale (măști si dezinfectanți n.r.), mi s-a transmis că stocul este comparativ cantitativ cu cel din septembrie, de la începutul școlii. În capul meu a fost că se dau măști la aceeași cantitate. Tocmai am constat astăzi că măști nu s-au dat și unele școli din județ sunt pe zero. Am luat legătura și mi s-a spus ca luni-marți încearcă să rezolve problema. Noi avem un fond de rezerva de 190.000 de măști, dar până în decembrie mai e mult și nu aș vrea să mă ating acum de ele !”, a spus inspectorul şcolar general Ovidiu-Florin Tripşa, la Kroncast Media, citat de monitorulexpres.ro.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.