FOTO. Vânătorii de munte au transformat un exerciţiu NATO într-un act umanitar

Sursă foto: MApN

Brigada 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa” a sprijinit desfășurarea exercițiului „CIMIC Victory” în județul Brașov. Ca parte a acestui exerciţiu, în Voila şi Cincu au avut loc şi câteva acţiuni umanitare la care au participat militari din batalioanele participante. 

La exerciţiul „CIMIC Victory” a participat o echipă militară mixtă formată din specialiști de cooperare civili-militari (CIMIC) din cadrul Batalionului 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre și Afaceri Civile SUA (US Civil Affairs). Aceştia au fost sprijiniţi de militarii din Batalionul 2 Vânători de munte de la Braşov. 

„CIMIC Victory” presupune simularea unei situații de criză care afectează şi populația civilă (calamitate naturală, stare de razboi etc).  Astfel, în cadrul activităților prevăzute de exercițiu au avut loc inclusiv întâlniri cu autoritățile publice locale din Brașov și Cincu – cu discuții pe teme ce țin de resursa umană și de mijloacele necesare pentru gestionarea situațiilor de urgență, dar și acțiuni umanitare în cooperare cu reprezentanți ai Societății Naționale de Cruce Roșie – filiala Brașov și Făgăraș.

Sursă foto: MApN

„Prin intermediul acțiunilor umanitare au fost distribuite pachete cu produse de protecție sanitară și igienă personală familiilor cu nevoi din Voila și Cincșor”, a anunţat Brigada 2 Vânători de Munte Braşov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.