De ce un nume de domeniu este important pentru SEO?

SEO (Search Engine Optimization) are ca scop cresterea traficului catre site-ul dvs. de la motoarele de cautare. Implica mai multe strategii pentru ca site-ul dvs. sa ocupe o pozitie buna in clasamentul rezultatelor motoarelor de cautare (SERP). Unul dintre cei mai importanti factori pentru a obtine un ranking bun este alegerea unui nume de domeniu potrivit.

Ce este un nume de domeniu?

Un nume de domeniu este ca o adresa dedicata a site-ului dvs. web. Este unic, ceea ce inseamna ca nu il puteti folosi pentru mai multe site-uri.

Daca doriti sa cumparati un nume de domeniu, trebuie sa apelati la un serviciu de inregistrare nume de domenii web precum HostX.ro.

Alegerea numelui de domeniu potrivit este vitala pentru site-ul dvs. web indiferent daca aveti o afacere sau un proiect personal deoarece va va ajuta sa construiti o prezenta online puternica pe termen lung.

Iata ce trebuie sa luati in considerare atunci cand alegeti un nume de domeniu:

  • Evitati sa folositi nume complexe si dificile pentru a preveni scrierea gresita
  • Reprezentati-va intotdeauna identitatea
  • Cu cat numele este mai scurt, cu atat mai bine (daca este disponibil);
  • Cumparati-l cat mai curand posibil inainte ca altcineva sa-l ia

Daca aveti nevoie de inspiratie in gasirea unui nume de domeniu potrivit, puteti utiliza unul dintre numeroasele generatoare de nume de domeniu, precum Lean Domain Search.

Nume de domeniu: este important pentru SEO?

SEO va ajuta sa fiti mai vizibili pe motoarele de cautare. Insa cum functioneaza?

Pentru a garanta cel mai bun rezultat, motoarele de cautare folosesc factori de clasare. Doar cele mai relevante site-uri vor aparea in partea de sus a rezultatelor cautarii afisate de motoarele de cautare (SERP). Doar aproximativ 25% dintre utilizatori vor naviga dincolo de prima pagina a rezultatelor. Prin urmare, un ranking inalt este important daca doriti ca oamenii sa va gaseasca paginile.

Aplicarea celor mai bune practici SEO pe site-ul dvs. va va ajuta sa va pozitionati mai sus in rezultatele cautarilor, astfel veti castiga mai mult trafic organic. Un nume de domeniu bun este unul dintre cei mai importanti factori care au impact asupra SEO. Alegerea unui nume de domeniu slab va face eforturile dvs. SEO mai dificile si este posibil sa afecteze traficul site-ului web pe termen lung.

Branding

Deoarece un nume de domeniu este unic il puteti folosi pentru a va construi marca. De exemplu, daca numele companiei dvs. este Miau Miau SRL, atunci miaumiau.ro ar fi un nume de domeniu potrivit pentru dvs. Nu numai ca acest lucru va va clasa bine din punct de vedere SEO (daca puteti obtine acel domeniu), dar va reprezenta si afacerea dvs.

Cu acest tip de branding veti castiga o mai buna recunoastere din partea utilizatorilor dvs. si veti atrage mai multi potentiali vizitatori. Si intrucat traficul catre site-ul dvs. este un factor de clasare in SEO, site-ul dvs. va obtine o pozitie mai buna.

Factori asociati afacerii sau locatiei

Cand vine vorba de alegerea unui nume de domeniu, cei mai multi utilizatori iau in calcul mai intai extensia de nivel superior .COM. Este populara, iar motoarele de cautare o favorizeaza fata de alte extensii de domeniu. Iar oamenii in general au incredere intr-un domeniu .COM.

Cu toate acestea, daca numele de domeniu dorit nu este disponibil, nu va schimbati inca numele. Exista multe alte optiuni disponibile. De exemplu, holdingul Google, Alphabet, foloseste abc.xyz ca nume de domeniu.

Daca doriti un nume mai legat de afaceri, iata cateva alternative:

  • .design este minunat pentru designerii grafici
  • .inc este mai abstract si este utilizat pentru orice tip de afacere
  • .store este excelent pentru afacerea dvs. de cumparaturi online
  • .tech este perfect pentru orice afacere legata de tehnologie
  • .gallery este perfecta pentru artisti

In plus, puteti utiliza si nume de domeniu de nivel superior bazate pe locatie (ccTLD – Country Code Top-Level Domain). Daca afacerea dvs. opereaza sau are o piata tinta dintr-o anumita tara, puteti utiliza un domeniu specific tarii, cum ar fi .uk pentru Regatul Unit, .ie pentru Irlanda, domeniu .ro pentru Romania sau .jp pentru Japonia.

Relevanta

De fiecare data cand utilizatorii cauta ceva  motoarele de cautare vor afisa site-uri web referitoare la acel cuvant cheie specific.

Urmand exemplul de mai sus, daca utilizati miaumiau.ro, veti avea sanse mai mari sa va numarati printre cele mai bune rezultate atunci cand oamenii vor cauta compania. De ce? Numele dvs. de domeniu contine cuvintele cheie cautate de utilizatori. Deci, cu cat mai multi oameni merg pe site-ul dvs. dupa ce utilizeaza o cautare dupa un cuvant cheie relevant, cu atat motoarele de cautare va recunosc ca rezultat relevant, clasandu-va mai sus.

Cu toate acestea, este important sa retineti ca  un cuvantul cheie nu va garanteaza pozitia in index-ul motoarelor de cautare. Intregul dvs. site web ar trebui sa aiba continut relevant, legat de cuvantul cheie cautat. In caz contrar, veti avea o rata de respingere ridicata (bounce rate), un procentaj mare din numarul de vizitatori vor pleca dupa viziteaza o singura pagina cu impact direct asupra SEO.

Folosind aceste alternative  puteti pastra numele preferat pentru branding si va puteti ajuta clientii sa va gaseasca site-ul web cu usurinta.

Tineti cont ca utilizatorii cauta intotdeauna informatii online folosind motoare de cautare si pot recunoaste foarte repede continutul slab. Cu cat site-ul dvs. ocupa o pozitie buna in clasamentul site-urilor web afisat in rezultatele motoarelor de cautare (SERP), cu atat veti obtine un trafic de mai inalta calitate.

Acesta este unul din motivele pentru care SEO este crucial si este posibil sa aveti nevoie de asistenta din partea un consultant SEO. Optimizarea site-ului este esentiala daca doriti sa va clasati bine pe oricare dintre principalele motoare de cautare.

Alegerea numelui de domeniu potrivit este vitala. Acesta ar trebui sa fie scurt, simplu si sa reprezinte bine afacerea dvs. Pentru a recapitula, iata cele trei motive pentru care alegerea numelui de domeniu corect este importanta: branding, relevanta si factori asociati afacerii sau locatiei.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.