Dr. Cristina Vecerdi: „În situația pandemică actuală, sistemul sanitar și-a dovedit punctele slabe”

Gradul de accesibilitate la serviciile medicale este cea mai importantă problemă a sistemului sanitar românesc în timpul pandemiei, consideră deputatul liberal brașovean dr. Cristina Vecerdi. De altfel, în prima ei conferință de presă în calitate de parlamentar (și-a început mandatul în 10 martie, preluând locul lăsat vacant de Ionuț Banciu, numit secretar de stat), dr. Vecerdi a făcut o radiografie a sistemului sanitar românesc în perioada pandemică.

„În situația pandemică actuală, care durează de mai bine de un an de zile, sistemul sanitar și-a dovedit punctele slabe”, a declarat dr. Vecerdi.

Ea a enumerat și aceste puncte slabe:

  • Infrastructura;
  • Resursele;
  • Gradul de accesibilitate al pacientului.

De altfel, în opinia deputatului brașovean, cea mai mare problemă a fost gradul de accesibilitate al pacientului la serviciile de sănătate.

„Din acest motiv, noi, care suntem experți, ar trebui să facem un pas înainte și să punem umărul, pentru modificarea legislației, pentru crearea unor condiții optime de spitalizare și de îngrijiri de sănătate (…) Există o accesibilitate redusă, mai ales în această perioadă, când accentul s-a pus foarte mult pe COVID. Unele dintre dintre problemele cronice de sănătate au fost, să spun între ghilimele, neglijate. Ele nu au fost neglijate, dar gradul de accesibilitate al pacienților a fost mult mai limitat”, a declarat dr. Vecerdi.

O altă problemă ridicată de Cristina Vecerdi este cea a educației sanitare, pe care ea o consideră precară.

„Orice lipsă de educație duce la panică. De foarte multe ori am văzut panică în ultimul an. Cred că avem o datorie pentru generațiile care vin să le responsabilizăm, să înțeleagă, astfel încât situații controlabile să nu mai creeze panică”, a explicat parlamentarul.

1 Trackback / Pingback

  1. Dr. Cristina Vecerdi: „În situația pandemică actuală, sistemul sanitar și-a dovedit punctele slabe” – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.