Deputatul USR Brașov despre bugetul fără amendamente: „An de an Parlamentul acesta joacă această operetă”

Deputatul USR Brașov Tudor Benga a criticat marți, de la tribuna Parlamentului, modul în care a fost aprobată Legea bugetului de stat, fără niciun amendament. „An de an Parlamentul acesta joacă această operetă”, a spus deputatul brașovean, care, în timpul intervenției a fost întrerupt de președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban. 

„Legea bugetului de stat este probabil cea mai importantă lege pe care o votăm ca parlamentari, în decursul unui an de zile, şi eu n-am cine ştie ce vechime în Parlamentul ăsta, dar am fost aici în legislatura trecută, în care majoritatea PSD şi Dragnea şi Nicolicea şi Iordache au călcat în picioare Parlamentul şi parlamentarismul românesc. Şi la momentul ăla mi-am promis că unul dintre lucrurile pe care va trebui să le facem este să schimbăm fundamental tot ceea ce înseamnă…”, a afirmat Benga, citat de Agerpres. 

  „Parlament care îşi abandonează datoria de a controla Executivul”
 

„Parlament care îşi abandonează datoria de a controla Executivul şi suntem într-o situaţie specială. Chiar suntem într-o situaţie specială de an pandemic şi de deficit excesiv, însă problema este în felul următor: an de an Parlamentul acesta joacă această operetă şi o pune în scenă şi trebuie să schimbăm lucrul ăsta, pentru că e un motiv pentru care instituţia asta este la sub 10% încredere a populaţiei şi va trebui să schimbăm lucrul acesta”, a mai spus deputatul USR. 

„Partidele sunt construite ca niște armate ierarhice de soldăței”

Intervenția de la tribuna Parlamentului vine după ce în 1 martie, când se dezbăteau amendamentele, Tudor Benga a postat pe pagina lui de Facebook un mesaj în care menționat că dezbaterea pe amendamente este una dintre cele mai „elaborate operete din parlamentarismul românesc”. 

„Partidele sunt structural construite, prin însăși legea partidelor, ca niște armate ierarhice de soldăței (…) Executivul este sursa principală de legislație, controlul real al Guvernului de către Parlament se desfășoară aproape exclusiv în interiorul partidelor, iar viața internă a acestora din urmă este stat în stat unde puterea judecătorească refuză cu obstinație să intervină”, se mai arată în postarea din 1 martie. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.