Două companii sunt interesate să opereze pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav

Două companii aeriane din România, Blu Air şi Air Bucharest, sunt interesate să opereze zboruri de pe viitorul aeroport de la Ghimbav. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea, a anunţat că a reluat discuţiile cu compania low cost Blue Air, care ar putea opera curse regulate la Braşov, a doua companie interesată de viitorul aeroport fiind Air Bucharest, care ar putea să înfiinţeze curse charter spre destinaţii turistice consacrate din străinătate.  

Dacă Blue Air este un binecunoscut operator de curse regulate interne şi internaţionale, Air Bucharest este o companie aeriană de chartere și zboruri AD­HOC care împreună cu o agenţie de turism oferă pachete turistice complete. Pentru că dispune de propriul avion, Air Bucharest are cele mai mici costuri de operare, este prezentă pe cele mai importante aeroporturi din ţară şi are capacitatea să intre pe o piaţă în formare, aşa cum este cea de la Braşov.  

Discuţiile au fost purtate la sediul Blue Air, cu directorul executiv Oana Petrescu şi cu directorul comercial Krassimir Tanev, respectiv la Air Bucharest, cu directorul executiv Hasan Yapici şi cu managerul de operaţiuni aeriene Florea Geica. 

„Am avut întâlniri cu reprezentanţii ambelor companii şi am prezentat stadiul implementării proiectului nostru pe cele trei componente la care lucrăm: construirea infrastructurii aeroportuare, serviciile de navigaţie aeriană şi demersurile privind certificarea aeroportului. În discuţiile purtate, am fost întrebaţi despre traficul pe care îl estimăm pentru anii următori şi despre aşteptările pe care le avem din punctul de vedere al operării aeroportului. Important este faptul că la nivelul conducerilor celor două companii există un interes real de a avea relaţii comerciale cu Aeroportul Braşov”, a spus Adrian Veştea.  

Reprezentanţii operatorilor aerieni au anunţat că se documentează din punct de vedere economic asupra mediului de afaceri braşovean şi în acest sens au solicitat organizarea unei întâlniri cu investitorii din Braşov şi din zona adiacentă, precum şi cu operatorii din turism care activează pe piaţa locală.  

O posibilă colaborare între compania Blue Air şi viitorul Aeroport Internaţional Braşov-Ghimbav a fost anunţată în iunie anul trecut. La momentul respectiv, reprezentanţii companiei aeriene s-au arătat interesaţi de posibilitatea de dezvoltare a activităţii de transport mărfuri în cadrul viitorului aeroport de la Ghimbav.

Procedurile pentru certificarea Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav au început în această săptămână, după finalizarea construcţiei terminalului de pasageri, la un an de la deschiderea şantierului. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.