FOTO. Comprest a acționat în ultimele 24 de ore cu 60 de utilaje pentru a deszăpezi străzile din municipiul Brașov și din Poiana Brașov. S-a intervenit manual și pentru deszăpezirea stațiilor RATBV, a trecerilor de pietoni și a unelor trotuare

Ca urmare a ninsorilor abundende din ultimele 24 de ore, care au generat cantitati foarte mari de zapada, compania brașoveană Comprest SA, care gestionează activitatea de deszăpezire la nivelul municipiului Brașov, a acționat cu 60 de utilaje, astfel încât să se poată asigura circulația în condiții optime.

Practic, în ultimele 24 de ore, în vederea curățării străzilor din municipiu, dar și din Poiana Brașov, s-au utilizat aproximativ 300 de tone de material antiderapant cu inhibitor de coroziune. Stocul Comprest este acum de aproximativ 1200 de tone, iar săptămânal se face reaprovizionarea cu material antiderapant, astfel încât să existe cantități suficiente și să se poată acționa indiferent de cantitățile de zăpadă căzute.

În plus, angajații operatorului brașovean au acționat și pentru curățarea zăpezii din Piata Sfatului si zona Schei, zona trecerilor de pietoni, din stațiile RATBV, dar și de pe unele trotuare.

Cetățenii pot solicita intervenția mașinilor de deszăpezire la dispeceratul Comprest SA, la numărul de telefon 0268-416495. 

Etapele desfășurării acțiunilor de deszăpezire:

  • etapa 1: arterele principale, unitățile medicale, unitățile de învățământ, instituțiile de intervenție, străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun; 
  • etapa 2: străzile de legătură cu arterele principale; 
  • etapa 3: străduțele din interiorul cartierelor.

Având în vedere specificul anumitor zone în pantă, cum ar fi cartierul Șchei, activitatea de deszăpezire se face, și aici, în prima și a doua etapă.

În încheiere, reprezentanții Comprest îi roagă pe brașoveni să țină cont de următoarele aspecte:

  • pe timpul ninsorii să folosească mijloacele proprii de deplasare doar dacă se impune și este strict necesar. 
  • parcarea autoturismelor la reședința de domiciliu să fie făcută, astfel încât să nu blocheze accesul mijloacelor de deszăpezire.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.