În prag de incidență de carantină, Brașovul intră în vaccinarea accelerată. Se deschid șase centre de vaccinare pentru populația generală

Direcția de Sănătate Publică Brașov a anunțat că în următoarele zile se vor deschide 6 noi centre de vaccinare pentru populația generală. În acestea se va administra vaccinul AstraZeneca, pentru care a fost extinsă indicația și la vârste peste 55 de ani. 

„Având în vedere incidența în continua creștere, care amenință intrarea în carantină a municipiului Brașov și a localităților din jur, va începe vaccinarea în regim accelerat a populației”, a anunțat Direcția de Sănătate Publică Brașov. 

În 8 martie, incidența în comuna Sânpetru era de 5,15 cazuri la 1.000 de locuitori, iar în municipiul Brașov era de 4,52 cazuri la 1.000 de locuitori. De asemenea, la Beclean, incidenţa era ier de 4,46 la 1000 de locuitori. 

Noile centre de vaccinare sunt localizate predominant în municipiul Brașov, la Sala Sporturilor, Medlife, Regina Maria, Centrul Medical de Vest, Centrul Christiana, precum și în Sânpetru. „Platforma de programări va fi activată în zilele care urmează”, a anunțat Direcția de Sănătate Publică Brașov.

Unde vor funcționa cele șase centre: 

Nr. Localitate Denumire Adresa Număr fluxuri  Astra Zeneca
1 Brașov Sala Sporturilor Str. Gării, nr.21, Brașov 2
2 Brașov Regina Maria – Policlinica Centrul Civic Brașov Str. Iuliu Maniu, nr. 49, Brașov 1
3 Brașov SC Policlinica de Diagnostic Rapid SA – Medlife str. Moldovei nr. 6, Brașov 1
4 Brașov Centrul Medical de vest Calea Făgărașului, nr. 7, Brașov 1
5 Brașov AFMC Christiana – Centru Socio-Medical Str. Dr. Ion Cantacuzino nr. 14, Brașov 1
6 Sânpetru Asociația Centru Rezidențial Persoane pentru Vârstnici Maria Sânpetru, str. Poieniței 1

1 Trackback / Pingback

  1. În prag de incidență de carantină, Brașovul intră în vaccinarea accelerată. Se deschid șase centre de vaccinare pentru populația generală – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.