CJSU Braşov face recomandări agenţilor economici, după ce incidenţa COVID a crescut la peste 3/1000 în judeţ

Foto: brasovmetropolitan.ro

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a adoptat, luni, o hotărâre prin care face o serie de recomandări agenţilor economici pentru limitarea răspândirii virusului SARS-Cov-2, în condiţiile în care rata de incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 este peste 3 cazuri la 1.000 de locuitori, luni fiind de 3,06.

Judeţul Braşov a trecut pragul de 3 cazuri la mia de locuitori în data de 3 martie, luni fiind prima zi în care indicele cumulat COVID-19 a fost în scădere faţă de ziua anterioară (duminică fiind de 3,25/1.000).

Astfel, CJSU recomandă firmelor decalarea programului de lucru pe schimburi şi, acolo unde este posibil, organizarea activităţilor prin telemuncă; suplimentarea numărului autovehiculelor de transport al angajaţilor (acolo unde este cazul) astfel încât să nu se creeze aglomerări de persoane în timpul transportului de la domiciliul la locul de muncă şi invers.

Centrelor comerciale din judeţ se recomandă organizarea fluxului intrare-ieşire astfel încât acesta să fie realizat pe două sensuri bine delimitate, cu păstrarea distanţei de minim 1 metru între persoane; limitarea numărului de persoane în spaţiile interioare astfel încât să nu se creeze aglomerări; efectuarea cu rigurozitate a triajului epidemiologic – atât prin termoscanare, cât şi observaţional – la intrarea în centrul comercial şi a verificărilor privind respectarea „cu stricteţe” a măsurilor legale dispuse privind prevenirea şi combaterea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, în special în ceea ce priveşte purtarea corectă a măştii de protecţie; folosirea mai multor case de marcat, iar acolo unde este posibil, între acestea să existe o distanţă corespunzătoare, pentru a se evita aglomerările de persoane.

Totodată, se recomandă operatorilor economici din domeniul transporturilor de persoane folosirea mai multor mijloace de transport în vederea reducerii densităţii de călători.

De asemenea, CJSU recomandă unităţilor sanitare respectarea cu stricteţe a măsurilor legale dispuse privind prevenirea şi combaterea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 de către toţi angajaţii, precum şi efectuarea în mod constant de verificări în acest sens. 

„Instituţiile abilitate pentru efectuarea de verificări în ceea ce priveşte respectarea măsurilor privind prevenirea şi combaterea COVID-19 vor proceda la intensificarea acţiunilor de control în judeţul Braşov”, mai prevede hotărârea CJSU.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.