Ministrul Transporturilor: Start pentru pregătirea tehnică a autostrăzii Ploieşti-Braşov

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunţă că a dat startul pentru pregătirea tehnică a autostrăzii Ploieşti-Braşov (A3), care trebuie să fie „fără cusur” din punct de vedere al documentaţiei tehnice şi studiilor de teren.

„A fost dat astăzi ordinul de începere, astăzi, 11 martie, în prima întâlnire oficială cu proiectantul la sediul CNAIR. Această autostradă trebuie pregătită fără cusur din punct de vedere al documentaţiei tehnice şi studiilor de teren. Nu ne mai permitem întârzieri. Ne dorim soluţii moderne, cu tuneluri (Buşteni+Sinaia), soluţii prietenoase cu turismul şi mediul. Conform contractului, una dintre primele etape este pregătirea studiilor de trafic: modelarea traficului, a fluxurilor de circulaţie, prognoza de trafic şi finalizarea acestui capitol. În paralel se desfăşoară studiul alternativelor de traseu cu schiţe, sisteme rutiere proiectate, scurgerea apelor şi identificarea constrângerilor de pe fiecare opţiune. După o etapă de consultare publică se aprobă traseul final”, a explicat ministrul pe pagina sa de Facebook. 

El a adăugat că studiile contractate sunt cele hidrologice, hidraulice şi geotehnice, „un capitol foarte important pentru orice construcţie pe care o vrem executată fără probleme în teren”. Şi acestea sunt doar o parte din activităţile necesare.

Cătălin Drulă a subliniat că pe sectoarele critice, unde traficul este infernal (centurile de la Comarnic şi Buşteni) şi pe Ploieşti – Comarnic, a cerut proiectantului ca documentaţia să fie livrată în avans.

„Trebuie să începem lucrul efectiv cu utilaje în teren cât mai repede pe această autostradă”, a punctat şeful de la Transporturi, citat de agerpres.ro. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.