Pârtiile Lupului și Drumul Albastru din Poiana Brașov vor avea nocturnă. Investiția este estimată la 4,5 milioane de lei

Consiliului Local Brașov va dezbate în ședința de plen de mâine un proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea iluminatului pe pârtiile schi Lupului și Drumul albastru – Poiana Brașov. Prin acest proiect, municipalitatea dorește să extindă perioada de schi pe cele două pârtii. 

Cele două pârtii sunt deservite de telescaunul Lupului, astfel că  lucrările presupun doar instalarea sistemului de iluminat.

Valoarea estimată a proiectului este de 4,534,386 lei, cu tot cu TVA, din care   3,710,439 lei, cu tot cu TVA, reprezintă construcția și montajul.  Durata de realizare, inclusiv partea de proiectare, este estimată la 8 luni de zile.

Cum vor fi iluminate pârtiile

Pârtia Lupului – iluminarea în regim de competiție a 880 m de pârtie de schi, formată din 35 de stâlpi metalici pentru iluminat, 53 aparate de iluminat tip proiector cu surse LED ALB, 34 aparate de iluminat tip stradal cu surse LED ALB, 12 aparate de iluminat tip proiector cu surse LED RGB (acestea își pot schimba culoarea și pot fi folosite în cazul evenimentelor sportive, de exemplu la premierea sportivilor; ele vor fi montate în partea de jos a pârtiei, în zona stației inferioare a telescaunului Lupului), 34 module de telegestiune, 8 camere video supraveghere și filmare.

Pentru pârtia Drumul albastru, care face legătura între stația superioară a telescaunului Lupului și stația inferioară a telegondolei (parcare) – iluminarea în regim normal (recreativ) a 1.100 de metri de pârtie, prin amplasarea a 50 de stâlpi care au în componență: 3 aparate de iluminat tip proiector cu surse LED ALB; 49 aparate de iluminat tip stradal cu surse LED ALB și 49 module de telegestiune.

 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Pârtiile Lupului și Drumul Albastru din Poiana Brașov vor avea nocturnă. Investiția este estimată la 4,5 milioane de lei – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.