O clădire din centrul istoric al Brașovului va fi demolată. Lucrarea face parte din proiectul hotelului care se va construi pe strada Mureșenilor

După ce în luna iulie a anului trecut, firma care vrea să construiască hotelul de pe strada Mureșenilor nr. 12 a depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Brașov documentația pentru obținerea acordului de mediu pentru investiție. Proiectul deciziei etapei de încadrare a fost publicat pe site-ul APM. 

Conform documentului amintit, prin proiect se dorește schimbarea destinației în spații de cazare turistică și alimentație publică, consolidarea, restaurarea, mansardarea, extinderea și recompartimentarea imobilului din str. Mureșenilor nr. 12. Intervențiile vor fi individualizate pentru fiecare fiecare dintre cele trei corpuri (A, B și C). 

La etajele superioare ale corpurilor A și B vor fi amenajate 39 de camere de cazare dintre care una va fi amenajată astfel încât să servească utilizării persoanelor cu dizabilități. Spațiile de primire, cu recepția hotelului vor fi amplasate la parterul corpului A, cu acces principal direct din strada Mureșenilor. Spațiile comune sunt extinse și la subsolul aceluiași corp, unde vor fi amplasate grupurile sanitare și  o zonă pentru relaxare – masaj, SPA, alături de spații tehnice (centrala termică, tabloul electric general și centrala de incendiu).

Detaliile proiectului: 

Corpul A (cu acces direct din strada Mureșenilor)cel mai valoros corp al ansamblului, va fi păstrat integral, consolidat, cu intervenții minimale necesare pentru adaptarea sistemului constructiv  la schema funcțională propusă și pentru îndeplinirea cerințelor dictate de normativele în vigoare privind siguranța în exploatare, mobilitatea persoanelor cu dizabilități motorii și de securitate la incendiu.

 Corpul B (care ocupă o latură a curții interioare, nefiind vizibil din stradă): datorită necesității de a extinde subsolul, precum și datorită golurilor mari propuse la nivelul parterului, se propune demolarea corpul și se va reface , după gabaritul și volumetria actuală. Se va păstra zidul de calcan către limita de sud-vest a cărui fundații vor fi subzidite, iar pe înălțimea parterului, a etajului 1 și a mansardei propuse, zidăria va fi consolidată prin cămășuire. Infrastructura va fi realizată din fundații continue din beton și diafragme din beton armat la nivelul subsolului. Sistemul structural suprateran va fi realizat din cadre de beton armat, cu umplutură din zidărie de cărămidă pe perimetrul exterior, plăci din beton pe grinzi de beton armat. Șarpanta – din lemn de rășinoase, ignifugată, va sprijini pe grinzi de beton armat și pane metalice intermediare. Parterul corpului B se va extinde cu un volum cu închideri vitrate, pe structură din grinzi cu stâlpi din elemente metalice.

 Corpul  C (cu acces din Piațeta Enescu): se va desface zidăria de umplutură din câmpul arcelor pentru ca și gangul nord-estic să devină cale de acces în curte, iar tronsonul central să aibă posibilitatea deschiderii spațiului interior către piața George Enescu și către curte. Se vor reface bolțile din cărămidă din cele două ganguri.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.