Studenţii Politehnicii Bucureşti lucrează pentru Aeroportul Braşov. Vor contura o campanie aeriană naţională, pe 3 tipuri de avioane

Studeţii Politehnicii din Bucureşti lucrează pentru campania viitorului Aeroport Internaţional Braşov-Ghimbav. Dr. Dorin Ivaşcu, director al Romanian Airport Services şi cadru universitar la Facultatea de Inginerie  Aerospaţială din cadrul Universităţii „Politehnica” din Bucureşt le-a propus studenţilor din anul III să formeze cinci echipe şi fiecare să creeze o companie aeriană, în conformitate cu cerinţele Agenţiei Europene de Siguranţă a Aviaţiei (EASA), care să aibă zboruri pe ruta Bucureşti – Braşov sau Bucureşti – Caransebeş, cu unul din următoarele tipuri de avioane: Let 410, Beechcraft 1900D, respectiv Cressna Caravan.

Este vorba despre avioane cu o capacitate de maximum 19 locuri, care pot fi utilizate pentru zboruri la vedere.   Produsul final al studenţilor trebuie să fie un studiu de fezabilitate care, pe de o parte, să convingă oamenii de afaceri să investească în proiect, iar pe de altă parte, să determine administraţia judeţeană să susţină operarea respectivei companii, acordându-i statutul de „Public Service Obligation”. Practic, studenţii trebuie să construiască o afacere durabilă, pe baza unui plan de afaceri rezultat în urma cercetării de piaţă privind nevoile de transport.

„Temele propuse de noi sunt foarte reale şi au legătură cu realitatea imediată, existând interesul de a fi materializate. O implicare bună, obiective clare şi o echipă profesionistă care să conducă procesul de obţinere a Certificatului de Operator Aerian (AOC) emis de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română pentru operaţiunile de transport aerian comercial – CAT (de marfă, pasageri, mixt), precum şi personalizarea întreprinderii într-un cadru de reglementare al EASA vor conduce la obţinerea unor calificative maximale pentru echipa câştigătoare”, precizează dr. Dorin Ivaşcu. 

Concursul se va desfăşura pe perioada semestrului al II-lea din acest an universitar. La final, prezentarea proiectelor va fi publică, iar pe lângă profesori din cadrul Facultăţii de Inginerie Aerospaţială şi îndrumători, vor fi invitaţi să participe reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Braşov, ai echipei de implementare a proiectului Aeroportului Internaţional Braşov, precum şi potenţiali investitori. 

„Ne bucurăm că domnul profesor Dorin Ivaşcu, o personalitate a domeniului aeronautic românesc, s-a gândit la Aeroportul Braşov atunci când a ales temele de concurs. Dorim să valorificăm proiectele studenţilor, în ideea de a deschide în acest an o rută aeriană Braşov – Bucureşti, care să fie operată cu regularitate. Ne propunem să începem operarea cât mai curând, iar în primă fază zborurile spre Bucureşti sunt perfect fezabile”, spune Alexandru Anghel, directorul executiv al Direcţiei Implementare Aeroport din cadrul CJ Braşov. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.