Brașovul a cerut suspendarea carantinei pentru Sânpetru. Bucureștiul a spus „Nu!”. Comuna rămâne în carantină cel puțin 7 zile, cu o pauză de Paște 

Comuna Sânpetru va rămâne cel puțin 7 zile în carantină, respectiv 1 aprilie (ora 22.00) – 7 aprilie (ora 22.00). Decizia a fost luată joi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, după ce Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a respins evaluarea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brașov, în urma căreia se recomanda ridicarea carantinei.

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov va fi analizată de Departamentul pentru Situații de Urgență, care poate aproba carantinarea pentru 7 zile a comunei sau poate dispune ca această măsură să fie valabilă pentru 14 zile.

Și în următoarele 7 zile (cel puțin), la Sânpetru trebuie respectate aceleași reguli ca în prima perioadă de carantină. Totuși, în noaptea 3-4 aprilie, când catolicii sărbătoresc Paștele va fi permisă circulația persoanelor între orele 20.00 – 02.00 fără declarației pe proprie răspundere.

 În ceea ce privește funcționarea magazinelor, acestea vor fi deschise numai până la ora 18.00, cu excepția farmaciilor și benzinăriilor, care putea avea program non-stop. După ora 18.00 este permisă livrarea la domiciliu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.