De Paște se poate schia oficial în Poiana Brașov. Pârtiile rămân deschise până la începutul lunii viitoare

Dacă anii trecuți, în această perioadă a anului abia dacă se mai putea schia „pe propria răspundere” pe partea superioară a Masivului Postăvarul, anul acesta zăpada e ca în plină iarnă, având grosimea de peste 70 cm. În aceste condiții, joi, Primăria Brașov a anunțat că sezonul de schi din Poiana Brașov va fi prelungit până în 3 mai. 

„Vom prelungi sezonul de schi inclusiv în vacanța de Paște, așa că invităm toți doritorii și turiștii care vor să ne calce pragul, să vină în Poiana Brașov ca să schieze în condiții foarte bune și, totodată, îi invităm să respecte măsurile de distanțare și regulile de prevenire a Covid-19”, a anunțat viceprimarul Sebastian Rusu.

Reprezentantul Primăriei Brașov a anunțat și că se va analiza și posibilitatea modificării anumitor prevederi ale Hotărârii CLSU nr. 1/2021, respectiv cele care privesc modul de desfășurare a activităților de alimentație publică în zona pârtiilor. În acest moment, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică unitățile de alimentație publică aflate la o distanță mai mică de 100 m de marginea pârtiei vând doar produse alimentare ambalate și băuturi non-alcoolice îmbuteliate, în regim take-away. Doar turiștii care sunt cazați în cabanele/hotelurile în care funcționează acele unități de alimentație publică pot fi serviți în regim normal.

Culoarele create de administratorul sistemului de transport pe cablu pentru schiori în zona de așteptare, precum și păstrarea distanței dintre aceștia, sunt reguli care vor rămâne valabile în continuare.

1 Trackback / Pingback

  1. De Paște se poate schia oficial în Poiana Brașov. Pârtiile rămân deschise până la începutul lunii viitoare – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.