Familiile din Brașov care nu reușesc să își înscrie copiii în creșele municipalității ar putea primi tichete valorice. Proiectul este în dezbatere publică până în 9 mai

Primăria Brașov lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Consiliu Local privind privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor educaționale prestate de o unitate de educație timpurie antepreșcolară și a indemnizației destinată pentru creșterea nepotului/ nepoților. 

Conform proiectului, ajutorul financiar este în cuantum de 525 lei și se acordă lunar, pentru fiecare copil de vârstă antepreşcolară, reprezentând echivalentul costului mediu lunar de întreținere pentru copiii care frecventează creșele din cadrul Serviciului Public de Administrare Creșe Brașov. „Acordarea ajutorului financiar de la alin. (2) se efectuează numai pentru copilul care nu este înscris la creşă/grădiniţă în sistem public și pentru care solicitantul nu a refuzat un loc la creşă/grădiniţă în sistem public, ori nu a retras copilul de la creşă/grădiniţă organizate în același sistem”, se arată în proiectul de hotărâre. 

În documentația aferentă proiectului de hotărâre se arată că propunerea acordării unui ajutor financiar pentru plata serviciilor prestate de o unitate de educație timpurie a fost făcută de consilierul local Pamela Diaconu (PNL), printr-o adresă scrisă depusă la Primăria Brașov în 6 aprilie 2021. 

Proiectul este în dezbatere publică până în 9 mai 2021. Documentația privind proiectul de hotărâre poate fi studiată pe site-ul Primăriei Municipiului Braşov (www.brasovcity.ro), pe site-ul Direcției de Asistență Socială Brașov (www.dasbv.ro), sau la sediul Direcției, de pe strada Panselelor nr. 23. Persoanele interesate pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind acest proiect de act normativ, pe adresa Direcției de Asistență Socială Brașov, str. Panselelor nr. 23, pe fax la numărul 0368464083 sau la adresa de e-mail dasbv@dasbv.ro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.