FOTO. Acțiune de voluntariat derulată de către angajații Comprest SA pentru curățarea malurilor și albiei Râului Bârsa. S-au strâns peste 250 de saci cu deșeuri

Angajații operatorului de salubrizare Comprest SA au desfășurat în zilele de 26 și 27 aprilie 2021 o acțiune voluntară de igienizare a malurilor și albiei Râului Bârsa, care s-au umplut de deșeuri, după ce șuvoaiele formate în urma topirii zăpezii au spălat zona din amonte de municipiul Brașov. 

Angajații Comprest SA au desfășurat voluntar, luni și marți, o amplă acțiune de ecologizare a zonei din vecinătatea Râului Bârsa ce a vizat curățarea deșeurilor aduse de viiturile produse după topirea zăpezilor și care au rămas pe marginea apei sau chiar în albie.  

Scopul acestei acţiuni a fost atât de ecologizare a unui areal poluat, cât şi de conștientizare a cetățenilor cu privire la importanţa protejării mediului înconjurător.

„După campania pe care am derulat-o acum două săptămâni în zona Șprenghi împreună cu studenții Facultății de Mediu din Brașov, am decis să inițiem o nouă acțiune de ecologizare și am ales zona de vecinătatea Râului Bârsa, care, din păcate era foarte murdară. Activitatea a fost derulată benevol de către angajații noștri. Sperăm ca tot mai multe persoane să devină responsabile social, să protejeze mediul și să nu mai arunce la întâmplare deșeurile. Numai așa ne vom putea bucura de frumusețea peisajelor care ne înconjoară, iar cursurile de apă vor rămâne curate”, au precizat reprezentanții Comprest SA.

În urma acțiunii de salubrizare au fost colectați 250 de saci, fiecare cu un volum de 240 de litri, marea majoritate a deșeurilor strânse fiind sticle de plastic, care au fost adunate de șuvoaiele de apă din grămezile de mizerie aruncate iresponsabil lângă apă, în amonte de municipiul Brașov. 

Sacii cu deșeurile rezultate au fost preluați cu utilajele companiei și au fost transportați la depozitul ecologic/stația de sortare în vederea eliminării/valorificăr

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.