FOTO. CFR salubrizează aliniamentul dintre Tractoru și Triaj, după ce a fost somată de Poliția Locală

CFR a pornit o acțiune de salubrizare în zona căii ferate de la Tractoru la Triaj, după ce a primit o somație din partea Biroului Activități Comerciale și Protecția Mediului, din Poliția Locală Brașov. 

Polițiștii locali au verificat și au constatat că în zona liniilor sunt diferite depozite de deșeuri, în special reziduuri menajere și vegetație crescută necontrolat, motiv pentru care au notificat societatea să ia măsuri urgente privind salubrizarea și întreținerea zonei, în calitate de administrator al infrastructurii căii ferate. 

Acțiunea are în vedere întreg aliniamentul situat între cartierul Tractorul și zona Triaj.

Somația a fost emisa în baza OUG 195/2005 privind protecția mediului, care prevede la art. 96 punctul 10 „obligația proprietarilor și deținătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a lua măsuri de salubrizare a terenurilor neocupate productiv sau funcțional, în special a celor situate de-a lungul căilor de comunicație rutiere, feroviare și de navigație”.

Normativul prevede pentru încălcarea acestei obligații sancțiuni cuprinse între 25.000 si 50.000 de lei pentru persoanele juridice. Deșeurile strânse în urma acțiunii de salubrizare vor fi ridicate cu un vagonet, ținând cont de faptul că nu există acces auto. Urmează ca agenții să verifice dacă s-au conformat în totalitate la cele solicitate de polițiștii locali, acțiunea fiind în termenii de monitorizare.
Poliția Locală Brașov face apel către cetățenii care au uitat de existența regulilor elementare de conviețuire în comunitate și care au obiceiul de a arunca gunoaie la întâmplare, să manifeste grijă față de oraș, semeni și natură, pentru a ne asigura împreună că Brașovul este centrul curățeniei și al sănătății publice.

1 Trackback / Pingback

  1. FOTO. CFR salubrizează aliniamentul dintre Tractoru și Triaj, după ce a fost somată de Poliția Locală – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.