FOTO. DSP a avizat centrul de vaccinare anti-COVID de la Ghimbav

Direcția de Sănătate Publică a semnat avizul pentru operaționalizarea centrului de vaccinare din orașul Ghimbav. Potrivit primarului Ionel Fliundra, centrul a fost deja dotat și echipat cu cele necesare, urmând ca cel târziu la finele săptămânii viitoare să fie deja funcțional.

Centrul de vaccinare de la Ghimbav va avea un singur flux, aici urmând să lucreze un medic și două asistente. Centrul va funcţiona într-un spaţiu de la Şcoala primară cu clase I – IV (cunoscută ca „şcoala mică” sau Şcoala germană) / mai exact în sala de sport, unde au fost amenajate deja spaţiile şi stabilit fluxul. 

„Vom avea la centru un medic, două asistente, un registrator, doi oameni pentru pază, o persoană de serviciu, care să se ocupe de curăţenie. Deja am amenajat locul şi sperăm ca undeva spre sfârşitul săptămânii viitoare, centrul de vaccinare să fie funcţional şi pus la dispoziţia cetăţenilor”, a  declarat primarul oraşului Ghimbav, Ionel Fliundra. 

La finele lunii martie, oraşul Ghimbav a fost la un pas de carantină, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 ajunsese la peste 7,5 la mie. Primăria localităţii a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică şi Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă să aprobe trimiterea unei echipe mobile sau amenajarea unui centru de vaccinare pentru ghimbăşenii incluşi în categorii vulnerabile, respectiv vârstnici şi persoane cu afecţiuni cronie. La momentul respectiv, edilul a menționat că autoritățile locale au capacitatea de a asigura condițiile optime pentru vaccinare, însă solicitarea respectivă a rămas fără răspuns până de curând. În prezent, incidenţa cazurilor de COVID-19 la Ghimbav este puţin peste 3 cazuri la mia de locuitori.

1 Trackback / Pingback

  1. FOTO. DSP a avizat centrul de vaccinare anti-COVID de la Ghimbav – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.