Încă un pacient din Braşov a suferit şoc anafilactic în urma vaccinării anti-COVID

Un bărbat de 31 de ani, vaccinat la Spitalul Militar „Regina Maria” din Braşov este cel de al doilea caz din judeţul Braşov, care a prezentat reacţii adverse severe după vaccinare. În cazul său a fost folosit vaccinul produs de Pfizer-BioNTech, iar efectele adverse au apărut la aproximativ 5 minute şi au constat în reacţie tip şoc anafilactic, manifestată prin leşin, paloare tegumentară şi hipotensiune.

În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice şi nici istoric alergic, au precizat reprezentanţii Instituţiei Prefectului. Personalul medical din centrul de vaccinare de la SPitalul Militar a intervenit prompt și a acordat primul ajutor, solicitând și echipa de resuscitare din serviciul UPU. 

La Braşov, în ultimele zile acesta este cel de al doilea caz în care se manifestă efecte adverse severe, în urma vaccinării cu vaccinul Pfizer. 

„Ultimul caz de efecte adverse severe a fost înregistrat în data de 21.04.2021: un bărbat în vârstă de 31 de ani a prezentat o reactie adversă de tip șoc anafilactic, manifestată prin leșin, paloare tegumentară și hipotensiune. Reacția a apărut la 5 minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Biontech. Vaccinarea s-a efectuat în Centrul de vaccinare al Spitalului Militar de Urgență «Regina Maria» Brașov. În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice și nici istoric alergic. Personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit prompt și a acordat primul ajutor, solicitând și echipa de resuscitare din serviciul UPU. Persoana a fost stabilizată și ulterior supravegheată în Unitatea de Primiri Urgente a spitalulului. În seara zilei de 21.04.2021 pacientul a plecat la domiciliu”, a precizat Instituţia Prefectului judeţul Brașov.

1 Trackback / Pingback

  1. Încă un pacient din Braşov a suferit şoc anafilactic în urma vaccinării anti-COVID – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.