Mărturia pacientului cu COVID cu masca de oxigen care privea protestatarii: „Cei care au protestat față de restricții sunt sigur că habar nu au ce e dincolo de geamurile și ușile unui spital COVID!”

Foto: Claudiu Loghin

Bolnavul de COVID-19, suprins de camerele de filmat şi fotografiat, cu masca de oxigen, privind de la geamul salonului din Spitalul CFR Brașov,  spre protestele anti-restricții, a vorbit la Digi24 despre această experienţă. 

Imaginile au făcut înconjurul reţelelor sociale în seara respectivă. 

„Am stat o lună internat, dar lupta mea cu viaţa continuă încă un an de zile, am plămânii afectaţi. Cei care au protestat față de restricții sunt sigur că habar nu au ce e dincolo de geamurile și ușile unui spital COVID! Cine spune că oxigenul omoară nu știe ce vorbește. Pe ce aş vrea eu să pun accentul nu este atât de mult faptul că au fost oameni care au început să huiduie când au trecut pe lângă spital, să înceapă să aducă injurii medicilor, ne huiduiau pe noi ca pacienţi. Am ieşit la un moment dat, revoltat, făcând nişte gesturi mari, încercând să le arăt că sunt cu masca şi eu şi că de fapt oxigenul e cel care ne ţine în viaţă. M-am retras repede pentru că nu am făcut decât să-i instig şi mai tare la huiduieli şi să mă uit, să radiografiez situaţia din interior”, a declarat Sorin Toma, pentru sursa citată.

Pacientul spune că după plecarea din spital încă are asistente şi infirmiere care l-au îngrijit în spital, dar pe care nu le-a văzut niciodată la faţă. 

„Erau doamne (nota red. – asistente medicale și infirmiere) pe care niciodată, din păcate, nu le-am văzut la faţă, să le pot mulţumi când voi trece pe stradă pe lângă ele. Erau doamne împietrite care, după un an de zile în care au curs şiroaie de transpiraţie în cizmele lor, sunt îngrozite că din nou vine vara şi vor trebui să suporte acelaşi regim”, a menţionat el. După o lună de suferință în spital, bărbatul se află acum acasă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.