Primele doze de vaccin Johnson&Johnson ajung în România săptămâna viitoare

Primul lot de vaccin anti-COVID-19 de la Johnson&Johnson, însumând 60.000 de doze, va ajunge în România săptămâna viitoare, pe 15 aprilie, cu câteva zile mai devreme faţă de cum fusese programarea. Acesta va fi folosit în special de medicii de familie și în centrele de vaccinare mobile, fiind un vaccin care nu necesită condiții speciale.

„O veste foarte bună: astăzi am fost anunţaţi de faptul că acest vaccin va sosi cu câteva zile mai repede în România. Practic, va sosi pe 15 aprilie, săptămâna viitoare, joi, 60.000 de doze”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, la Digi24.

Unul dintre plusurile acestui vaccin este că el va fi administrat într-o singură doză. Acesta este și motivul pentru care va fi redirecționat, cu precădere, spre cabinetele medicilor de familie. Vaccinul de la Johnson&Johnson va fi administrat însă și în centrele de vaccinare amenajate în clădirile temporare de tip container, care are vor fi deplasate în localităţile mai îndepărtate din mediul rural, unde nu există medic de familie sau dispensare.

Pentru vaccinarea anti-COVID cu Johnson&Johnson vor fi operaționalizate 20 de centre, în toată țara, după cum a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță. Acestea vor desevi, în special, zonele rurale. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.