Rafila, despre închiderea magazinelor la ora 18.00: Duce la creşterea riscului de răspândire a infecţiei

Deputatul PSD Alexandru Rafila susține că măsura închiderii magazinelor de la ora 18.00 este una „stupidă”, care ar duce la creşterea riscului răspândirii infecțiilor, pentru că se vor crea aglomerări de oameni. Întrebat, joi, într-o conferință de presă, dacă este de acord cu protestatarii care cer ridicarea tuturor restricţiilor impuse de autorităţi, Rafila a spus că „în niciun caz”.

„Eu sunt în primul rând medic, sunt un om responsabil şi evident acest lucru nu e posibil, dar asta nu înseamnă să stau pasiv la ce se întâmplă, să înţeleg de ce îşi doresc oamenii aceste lucruri. Soluţia este comunicarea, exemplul personal şi măsuri care să ducă cât mai rapid la recâştigarea. Restricţii stupide la magazinele de primă necesitate trebuie ridicate imediat. Mă întreb de ce au fost introduse, însă măsuri precum folosirea măştii şi altele trebuie să existe în continuare. Restricţiile trebuie ridicate treptat, dar şi după anumite simulări care se fac pentru o anumită activitate. Vezi dacă există consecinţe şi dacă rezultatele sunt favorabile o extinzi la întregul sector”, a susținut Rafila, citat de News.ro.

Referitor la limitarea programului magazinelor până la ora 18.00, medicul a spus că această măsură ar duce la creşterea riscului de răspândirea a infecţiei.

„Puteţi să experimentaţi. Apropo, puteţi să faceţi un pilot şi veți vedea că organizarea magazinelor la ora 17.00 şi 18.00 duce la dezvoltarea răspândirii pandemiei, nicidecum la scăderea riscului”, a adăugat deputatul PSD.

1 Trackback / Pingback

  1. Rafila, despre închiderea magazinelor la ora 18.00: Duce la creşterea riscului de răspândire a infecţiei – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.