Primarul Brașovului pe Facebook: „Nu vă panicați dacă nu merg parcometrele”. Coliban dă de înțeles că în câteva săptămâni s-ar putea reveni la parcările cu plată

Pentru o perioadă deocamdată nedefinită, parcările publice din municipiul Brașov, care au fost date anul trecut în administrarea P&P,  vor fi gratuite.  Anunțul a fost făcute vineri de primarul Brașovului, Allen Coliban, printr-un mesaj video pe Facebook, după ce a bătut la ușa P&P și nu a găsit pe nimeni.

Primarul a mers la sediul companiei după ce, a spus el, reprezentanții P&P nu au răspuns la nicio convocare, nici pentru ziua de joi, nici pentru vineri, când, susține edilul, trebuiau să vină să predea parcometrele și celelalte „bunuri de retur” (aplicații, mașini sau alte servicii necesare administrării parcărilor publice).

Din fața sediului P&P, Coliban a transmis că urmează să depună și o plângere penală împotriva operatorului, pentru „abuz de încredere”: 

„Abuz de încredere înseamnă însușirea unor bunuri care nu îți aparțin și refuzul de a le restitui. Conform contractului, în momentul rezilierii sau încetării, acestea sunt bunuri de retur ce revin Primăriei Brașov”, a declarat Coliban.    

După cum a explicat primarul, în acest moment situația este următoarea: parcometrele nu mai merg de vineri, așa că parcarea nu se poate plăti. Allen Coliban nu a precizat exact când situația ar putea reveni la normal însă spune că poate dura de la trei la cinci săptămâni. 

„Nu vă panicați dacă nu merg parcometrele. Vom anunța îndată ce le vom putea pune în funcțiune și de îndată ce vom face operațional acest serviciu din subordinea Primăriei”, le-a transmis Allen Coliban brașovenilor. 

„Avem un proiect prin care vom pune pe picioare noul serviciu de parcări din subordinea Primăriei. Încercăm să-l punem pe picioare cât mai repede. Asta înseamnă trei-patru-cinci săptămâni. Până atunci avem plângerea penală, ne luptăm în instanță pentru recuperarea prejudiciului. Din finalul acestei veri vom avea o abordare nouă în ceea ce privește parcările, atât cele rezidențiale, cât și cele publice. Vom pune în funcțiune parcările în cel mai scurt timp. Momentan, suntem în faza în care trebuie să ne judecăm”, a mai spus primarul. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.