Comisia Europeană intenţionează să aprobe trei medicamente anti-COVID-19 până în octombrie

Comisia Europeană intenţionează să aprobe trei noi terapii de tratament pentru COVID-19 până în luna octombrie 2021 şi posibil alte două medicamente până la sfârşitul anului, relatează Reuters, citat de Rador.
 
Comisia Europeană a publicat joi noua strategie privind medicamentele pentru COVID-19 ca sprijin pentru dezvoltarea unor medicamente eficiente în cazul infecţiei cu coronavirus. Comisia Europeană a mai anunţat că va contura un portofoliu de 10 potenţiale tratamente pentru COVID-19, iar până în iunie va accelera procesul de identificare a cel puţin cinci medicamente anti-COVID-19, care ar urma să fie achiziţionate până la finalul anului în numele guvernelor UE. 
 
Comisia Europeană nu a precizat joi care sunt medicamentele care vor fi achiziţionate, dar documente recente de la Bruxelles relevă că deja au avut loc discuţii pentru eventuale achiziţii cu producătorii de medicamente care dezvoltă anticorpi monoclonali. 
 
Singurul medicament COVID-19 aprobat până în prezent în UE este remdesivirul de la Gilead, pe care UE l-a cumpărat chiar înainte ca Organizația Mondială a Sănătății să spună că nu este eficient pentru pacienții cu COVID-19 grav bolnavi. 
 
Stella Kyriakides, comisarul UE pentru sănătate, a declarat că noile medicamente ar trebui să ajute și la vindecarea „COVID-ului lung”, o serie de simptome care afectează pacienții cu COVID luni de zile după dispariția infecției.
 
Executivul UE intenționează să investească mai mult în studii clinice și cercetare pentru a accelera aprobările de medicamente, care sunt, în teorie, apanajul Agenției Europene a Medicamentului (EMA).
 
EMA a emis avize științifice cu privire la 57 de produse terapeutice COVID-19 în dezvoltare, inclusiv anticorpi monoclonali, antivirale și imunomodulatori. 

Trei tratamente sunt în prezent evaluate în cadrul revizuirilor continue ale datelor disponibile, inclusiv anticorpii Eli Lilly, bamlanivimab și etesevimab, precum și o combinație de anticorpi dezvoltată de Regeneron și Roche.

1 Trackback / Pingback

  1. Comisia Europeană intenţionează să aprobe trei medicamente anti-COVID-19 până în octombrie – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.