Transparenţa promisă de primarul Coliban mai are de aşteptat. După 4 luni, edilul nu are de prezentat public un raport de audit de la Corona Braşov

Transparenţa mult promisă de primarul Allen Coliban în campania electorală şi la momentul când a venit la conducerea Primăriei Braşov mai are încă de aşteptat până să fie expusă 100% cetăţenilor. Unul dintre cele mai recente exemple este cel al auditului pe care cu surle şi trâmbiţe primarul l-a anunţat, în campanie şi la începutul mandatului său, la CSM Corona Braşov. Un raport final cu concluzii și măsuri a avut aceeași soartă ca cele anunțate la Poliția Locală și la Primărie. Adică… „pus la cutie”. 

Auditul de la CSM Corona, club finanţat de Municipalitate, a fost comandat şi realizat, prin angajarea unui serviciu extern, în urmă cu patru luni, după cum anunța atunci Municipalitatea. Asta în ciuda faptului că un audit intern al Primăriei Braşov fusese făcut cu doar câteva luni înainte, iar imediat după a urmat şi un control al Curţii de Conturi, niciunul dintre ele care să arate nereguli majore la clubul sportiv. 

Acum, după patru luni de la auditul propriu pe care l-a contractat pentru CSM Corona (nu se ştie în ce condiţii şi pentru ce sumă), primarul Allen Coliban nu poate oferi o concluzie a acţiunii de verificare.

Joi, cu ocazia prezentării Strategiei de dezvoltare a sportului braşovean pentru perioada 2021 – 2026, primarul a fost întrebat despre concluziile raportului de audit, însă răspunsul lui a fost cel puţin vag şi pe alocuri contradictoriu. 

„Pe măsură ce vom avea date pe care le putem furniza public, vi le vom pune la dispoziţie. Întregul club trece printr-o perioadă de reformă şi reorganizare, pornind de la management, până la obiective şi finanţări alocate. Scopul nostru, la nivelul administraţiei locale este să avem procesul acesta cât mai blând. Am avut o analiză secţie cu secţie care a stat la baza fundamentării bugetului pe acest an. Pe lângă audit au fost şi modificări… Există modificări la nivelul echipei de management şi coordonare pe Secţia Handbal. Vor urma discuţii cu fiecare secţie în parte , pornind de la rezultate dar şi de la alocările financiare existente. De îndată ce finalizăm fiecare etapă, venim şi prezentăm concluziile”, a spus primarul. 

Aşadar, primarul promite şi acum că „după fiecare etapă prezentăm concluziile”.  Totuşi, procedura de audit de la Corona s-a finalizat, cel puţin într-o primă etapă, după cum reiese din declaraţia edilului, iar concluziile… încă se lasă aşteptate. 

Reamintim că luna trecută, în urma disputelor pe tema modului în care ar trebui reînfiinţată echipa fanion de fotbal a oraşului, primarul Allen Coliban i-a retras atribuţiile pe sport viceprimarului Sebastian Rusu. Între timp, la club şi la Direcţia de Sport din subordinea Primăriei au fost scoase la concurs posturi noi, care urmează să fie ocupate în următoarea perioadă – însă nu la departamentele unde au rămas locuri neacoperite.

Una peste alta, conform calculelor, la CSM Corona Braşov se preconizează un buget dublu față de perioada precedentă, iar la nivelul managamentului clubului, Municipalitatea pare că ia decizii haotice fie din neştiinţă, fie cu bună ştiinţă. Aşteptăm cu interes rezultatele concursurilor organizate, şi numirea pe funcţia de conducere, pentru a vedea cine va gestiona banii publici alocaţi clubului.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.