Prima zi normală de şcoală, în acest an. De azi, toți elevii din școlile și liceele din Brașov vor fi prezenți fizic la cursuri

De azi, toți elevii din școlile și liceele din Brașov vor fi prezenți fizic la cursuri. Decizia a fost luată marţi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, ținând cont de incidența cumulată a cazurilor de Covid-19 şi de Ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, care a schimbat regulile privind aplicarea „scenariilor” de activitate în unităţile de învăţământ.

Astfel, toate şcolile din Braşov au trecu în scenariul 1 („verde”), având în vedere că incidenţa cazurilor de COVID a scăzut sub 1 la mie. 

Reamintim că până ieri, 18 mai, unitățile de învățământ din municipiu funcționau în scenariul 2, respectiv, prezență fizică pentru copiii de la grădiniță, elevii din ciclu primar și elevii din clasele a VIII-a și a XII-a.

La nivelul judeţului, din 58 de localităţi, 11 vor avea în continuare şcoli care funcţionează în sistem hibrid. Este vorba despre acelea localităţi unde incidenţa cazurilor de COVID-19 rămâne în continuare mai mare de 1 la mie: : Fundata (2,72), Buneşti (1,71), Viştea (1.68), Cincu (1,45), Dumbrăviţa (1,15), Hoghiz (1,15), Bran (1,12), Hărman (1,10), Săcele (1,10), Ghimbav (1,03), Codlea (1,00).  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.