FIN-ECO, operatorul depozitului ecologic zonal Brașov, a investit peste 18 mil. euro în recuperarea și protecția mediului

Operatorul depozitului ecologic zonal Brașov, FIN-ECO S.A., a investit peste 18 milioane euro, de la înființare și până în prezent, în proiecte de recuperare și protecție a mediului. Depozitul a fost construit în anul 2002, din fonduri proprii ale companiei.  

De-a lungul celor aproape 20 de ani de funcționare, FIN-ECO S. A. a luat mai multe măsuri de prevenire a poluării și a accidentelor de mediu, achiziționând echipamente de detectare a materialelor radioactive, biofiltre, sisteme de supraveghere video. 

Societatea își propune ca, în viitorul cel mai apropiat, să deruleze noi proiecte în managementul deșeurilor, respectiv:

  • degazarea celulei 3 a depozitului, prin conectarea acesteia la instalația de captare și ardere a gazului de depozit, proiect pentru care se vor aloca aproximativ 100.000 euro;
  • sistarea depozitării și închiderea Celulei 3, valoarea investiției fiind estimată la 1.300.000 euro. 

Acționariatul FIN-ECO S.A. a aprobat strategia de modernizare și transformare într-o companie verde, una dintre cele mai moderne din domeniul de management al deșeurilor din România. Planul se va întinde pe următorii cinci ani și va derula investiții importante în:

  • producerea de energie regenerabilă,
  • valorificarea deșeurilor recuperabile,

efectul fiind reducerea cantității de deșeuri eliminate prin depozitare, pentru atingerea țintelor și obiectivelor de mediu. În felul acesta FIN-ECO S.A. își întărește rolul de partener al municipiului Brașov pentru asigurarea sustenabilității și creșterii calității vieții.

FIN-ECO S.A. își desfășoară activitatea în conformitate cu toate prevederile legale în domeniu, folosind bune practici de gestionare a deșeurilor și având ca obiectiv minimizarea emisiilor de mirosuri și a tuturor emisiilor ce ar putea produce disconfort pentru cetățeni și ar putea afecta mediul. Toate acțiunile companiei sunt concentrate pe reducerea impactului deșeurilor asupra mediului. 

 

 

(P)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.