FOTO. Un „proiect dificil”, recepționat de Consiliul Județean Brașov. Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru a fost reabilitată complet

Clădirea care adăpostește Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru a fost complet reabilitată, printr-o investiție implementată de Consiliul Judeţean Braşov, cu fonduri europene. De altfel, marți, în prezența echipei de implementare a proiectului, a reprezentanților constructorului, proiectantului şi dirigintelui de șantier, a specialiștilor de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi de la ADR Centru, a avut loc prima etapă a recepției la încheierea lucrărilor.

Acesta este cel de-al doilea proiect european accesat de administraţia judeţeană în mandatul 2016-2020 şi încheiat, după cel privind reabilitatea modernizarea și reabilitarea drumului judeţean DJ 112 C Hălchiu – Satu Nou – Dumbrăvița – Vlădeni şi, totodată, primul din cele două proiecte pe care CJ Braşov le-a elaborat pentru eficientizarea energetică a clădirilor publice.

Contractul de finanțare pentru acest proiect a fost semnat în martie 2018, însă contractul de lucrări a putut fi încheiat abia în august 2019, din cauza procedurilor birocratice. Consiliul Județean Brașov a repetat de patru ori procedurile de achiziție pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de construcție aferente acestui obiectiv de investiții şi abia a cincea oară achiziția a fost reușită, fiind depuse trei oferte. Câștigătoarea licitației a fost desemnată Asocierea SC Romfit Grup SRL – SC HAR & H SRL. Proiectul, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, „a fost unul dificil, deoarece am fost nevoiți să realizăm cinci proceduri de licitație, până să reușim să avem un constructor care să execute lucrările”. 

Ce lucrări au fost realizate 

Proiectul a prevăzut realizarea lucrărilor de reparații și consolidare, recompartimentare, modernizare și eficientizare energetică a pavilioanelor clădirii C1 de la Unitatea Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru.

Respectiva clădire este una de tip pavilionar, fiind alcătuită din cinci corpuri alipite, cu înălțimi și funcțiuni diferite. Este vorba despre cămin, corp de legătură, bloc alimentar, pavilion administrativ şi sală festivă.

S-au executat lucrări de reabilitare termică, inclusiv reparații la nivelul fațadei, soclurilor și trotuarelor, de modernizare și reabilitare a instalațiilor de încălzire, climatizare și iluminat, dar și reparații la elementele structurale, la acoperiș, terase exterioare și căi de acces.

Alte tipuri de lucrări au fost cele de recompartimentare a unor spații interioare și cele prin care întreaga clădire a fost adusă la standardele de funcționare din punctul de vedere al siguranței la incendiu. De asemenea, a fost montat un lift care să permită accesul persoanelor imobilizate în scaun cu rotile.

Reparațiile capitale, modernizare și eficientizare energetică a Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie (UAMSP) Sânpetru, au fost realizate cu finanţare asigurată în cadrul axei 3 a Programului Operaţional Regional 2014-2020. Valoarea totală contractului de lucrări a fost de 11.008.884 lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.