Pasajul Fartec se deschide în maxim două luni. Allen Coliban: „Din iulie vom circula pe pasaj sau vom fi bogaţi”

Din luna iulie, pasajul de la Fartec ar trebui să fie deschis complet circulației. Primarul Brașovului, Allen Coliban, spune că lucrările în partea superioară a pasajului au termen limită la sfârșitul lunii iulie, în caz contrar, constructorul fiind obligat să plătească o sumă mare ca despăgubiri: 2,7 milioane lei. 

„A fost semnat un act adițional la contractul de lucrări, catalogat de constructor ca fiind abuziv…  Conform documentului, dacă pasajul nu este deschis traficului până la finalul lunii iulie, penalitățile pot ajunge la 2,7 milioane de lei. Acest termen ar putea fi decalat în situații bine definite, dacă mai este nevoie de importarea unor componente, de exemplu. Practic, din iulie, fie circulăm pe pasaj, fie devenim bogați”, a spus primarul. 

Pentru această lucrare există un comandament de șantier, care se întrunește săptămânal, pentru a evalua stadiul lucrărilor.

Reamintim că lucrările la partea veche a pasajului Fartec au început în 2015, constructor fiind Asocierea SC Sopmet SA Bucureşti – SC Consal SRL Braşov. În anul 2016, pasajul a fost închis, pentru a se putea lucra la elementele de rezistență și la calea de rulare. Atunci au fost constatate probleme mai grave decât cele stabilite în timpul expertizei inițiale, iar constructorul și Primăria au convenit la începutul anului 2017 să rezilieze contractul.

Au urmat expertize și analize costisitoare, iar în anul 2018 a fost semnat contractul cu actuala firmă care repară pasajul, Asocierea SC Recon SA – SC Prinfo SRL, iar municipalitatea brașoveană a anunțat de atunci mai multe termene de finalizare a lucrărilor, ba anul 2019, ba anul 2020, însă acest lucru nu s-a întâmplat, chiar dacă a fost montată și celebra seră, care să permită muncitorilor să își facă treaba și iarna. La începutul acestui an, noul primar al Brașovului, Allen Coliban, a anunțat că lucrările trebuie să fie gata în 2021 și a avertizat că ia în clacul și o eventuală reziliere a contractului cu actualul constructor.  

Închis de cinci ani

Reamintim că pasajul Fartec a fost închis traficului rutier în anul 2016, iar de atunci este în șantier. În acest moment se lucrează la suprastructură, dar și la zona de legătură cu rampele. Pentru a nu întrerupe lucrările când vremea este nefavorabilă, constructorul a montat încă de la începutul anului trecut o copertină, căreia brașovenii îi spun „sera de la Fartec”. Pe de altă parte, de câte ori au vorbit despre acest proiect, reprezentanții Recon au spus că este unul complicat, în special pentru că a fost nevoie de confecționarea manuală a unor componente metalice ale structurii de rezistență.

 

1 Comentariu

  1. wtf, ar tb a firmele care nu isi indeplinesc atributiile sa nu mai aibe sansa sa mai liciteze vreo data

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.