Primăria Brașov nu mai vrea „să arunce” milioane de lei pe apa de ploaie

Apa de ploaie este costisitoare pentru Primăria Brașov, care trebuie să plătească operatorului regional sume consistente pentru apele meteorice ce ajung în canalizarea menajeră. Practic, zilele trecute, reprezentanții Primăriei Brașov au declarat că, anual, de la bugetul local este plătită suma de aproximativ 2 milioane de lei Companiei Apa, iar în perioada următoare se va căuta o soluție pentru rezolvarea problemei. 

O propunere lansată de primarul Brașovului, Allen Coliban, este ca în Brașov să fie extins sistemul de captare a apelor pluviale, astfel încât acestea să nu mai ajungă în canalizarea menajeră. 

„Nu vrem să mai aruncăm acești bani. În acest moment, Brașovul nu are o rețea de captare a apelor pluviale. Un astfel de proiect ar putea fi realizat prin Planul Național de Recuperare și Reziliență (PNRR). Este o investiție care se face la trei-patru generații, care cred că merită făcută”, a declarat primarul. 

Totuși, având în vedere că termenele de implementare a investițiilor prin PNRR sunt destul de strânse, iar municipalitatea brașoveană nu a realizat până acum documentații tehnice pentru investiții în extinderea sistemului de captare a apelor pluviale, este puțin probabil ca din sursa amintită de primar să fie obținute finanțări pentru un astfel de proiect. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.