Rezultate cu mult sub așteptări la maratonul de vaccinare de pe șantierul Aeroportului Internațional Brașov

Maratonul de vaccinare de pe șantierul Aeroportului Internațional din 22 și 23 mai nu a avut rezultatele așteptate de organizatori, care sperau ca la cele șase fluxuri să se vaccineze cel puțin 2.000 de persoane. În realitate, până în după amiaza zilei de duminică au fost vaccinate aproximativ 450 de persoane, dintre care 200 în prima zi a campaniei. 

Pentru acest maraton au fost pregătite șase fluxuri de vaccinare, iar cetăţenii au avut două căi de a ajunge faţă de în faţă cu cadrele medicale: prin fluxurile: „drive-thru” (din maşină) şi în cabinetele amenajate la faţa locului, într-o zonă a viitorului terminal. Această campania a avut în vedere nu doar imunizarea cetăţenilor, ci şi promovarea aeroportului, oferindu-le braşovenilor ocazia de a-l vedea îndeaproape, inclusiv cu clădirea terminalului, în acest stadiul avansat.

 Autobuzele RATBV nu au fost la mare căutare 

Pentru a ajunge la aeroport, cetăţenii au avut la dispoziţie două variante: cu maşina proprie, la fluxurile de tip „drive thru” sau cu autobuzul RATBV de pe linia 28 şi cu microbuzele introduse în weekend, de la gară până la aeroport. Cei mai mulţi dintre cei care au ajuns pe pistă pentru vaccinare au venit cu propriile autoturisme, după cum a precizat şi dr. Andrea Neculau, directorul DSP Braşov. „A fost mai puțin activă campania prin care oamenii avea posibilitatea de a merge la aeroport cu autobuzul. Cred că ar fi fost loc și de mai bine. Ne așteptam la mai mult entuziasm din partea brașovenilor”, a declarat dr. Andrea Neculau. De altfel, campania nu a debutat chiar „în forţă” sâmbătă, autorităţile apreciind că în primele cinci ore, la jumătatea zilei de lucru, fuseseră aplicate cam 100 de vaccinuri. 

Incinta aeroportului, deschisă vizitatorilor 

Acţiunea de la aeroport a avut două direcţii: una de imunizare împotriva COVID, iar cealaltă de promovare a aerportului. „Ne-am dorit să le oferim cetăţenilor posibilitatea de a vedea în ce stadiu de lucrările la cea mai așteptată investiție a județului. Mă bucur bucur că avem, în această acţiune, foarte mulţi voluntari implicați, dar şi instituţiile din domeniul medical”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Brașov, Adrian Veștea, care sâmbătă şi duminică a fost el însuşi voluntar, pentru câteva ore, în această campanie. Tot printre voluntari s-a aflat şi dr. Cristina Vecerdi, deputat în Parlamentul României. Fosta coordonatoare a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Brașov nu este la prima acţiune de voluntariat în campaniile de vaccinare şi din nou, a transmis un mesaj către cetăţeni, să aibă încredere în acestă metodă de imunizare. „Știu cum este să vezi persoane ajunse într-o stare gravă, dar pentru care nu găsești locuri în secțiile de terapie intensivă. Acesta este motivul pentru care am răspuns prezent la toate acțiunile de vaccinare. Nu dorim să ne mai întoarcem la aceste situații, iar obiectiv este atins prin vaccinare”, spune dr. Vecerdi.

Peste 244.000 de brașoveni, imunizați cu cel puțin o doză de vaccin 

Per total, în judeţul Braşov s-au vaccinat, până în weekend, 244.431 de persoane. Numărul este valabil pentru raportul situaţia prezentată duminică de Direcţia de Sănătate Publică şi este cu 2.813 mai care ca în ziua anterioară. 105.347 reprezintă doze rapel.

1.196 doze au fost administrate cu vaccin Johson&Johnson, o doză reprezentând vaccinare completă.
Până ieri au fost distribuite centrelor de vaccinare, echipelor mobile și medicilor de familie din județ 195.419 doze vaccin Pfizer, 21.080 doze vaccin Moderna, 38.150 doze vaccin AstraZeneca și 1.700 doze vaccin Johnson&Johnson.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.