Serviciul Public Local de Termoficare Brașov trece la energia verde. În Bartolomeu, mai multe locuințe vor primi apă caldă produsă de panouri solare

Pregătit de mai mulți ani, planul de „înverzire” a centralei termice de cvartal Pasaj Bartolomeu, la care sunt racordate aproximativ 100 de apartamente, va fi pus în aplicare anul acesta. Mai exact, directorul Serviciului Public Local de Termoficare (SPLT) Brașov, Mircea Marin, a anunțat că la această centrală vor vi montate panouri solare pentru încălzirea apei.

„Vara, aceste panouri vor fi folosite pentru producerea apei calde pentru locuințe. Estimarea noastră este că peste 50% din apa caldă produsă în timpul verii de această centrală va proveni de la panourile solare. Iarna, aceste panouri vor fi folosite pentru preîncălzirea apei,  de la 4 la 15 grade Celsius, înainte de introducerea în cazane”, a declarat Marin. 

Reprezentantul SPLT Brașov a amintit că acest proiect este pregătit de mai multă vreme, anii trecuți fiind realizat un studiu de rezistență a clădirii și unul de incidență solară (pentru a se stabili unghiul optim de montare a panourilor solare).

„Anul acesta vom realiza proiectul tehnic și vom executa lucrările. În bugetul pe acest an avem prevăzută suma de 1.050.000 lei pentru această investiție”, mai declarat Marin. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.