Şcolile nr. 11, 19 şi 30, cele mai căutate din Brașov, pentru clasele pregătitoare. IȘJ are de gestionat peste 4.800 de cereri în județ

Cele mai căutate unități de învățământ din municipiul Brașov, pentru înscrierea la clasele pregătitoare sunt, în acest an Școala gimnazială nr. 11, Școala gimnazială nr. 19 și Școala gimnazială nr. 30, toate din municipiu, a anunțat Inspectoratul Școlar al Județului Brașov.

La finalul perioadei de înscriere în ciclul primar, la clasele pregătitoare, 4.830 de părinți au depus cereri pentru ocuparea unui loc, pentru copilul lor, în învățământul primar de stat sau privat, în cele 150 de școli din județul Brașov.

Deși au fost școli mai căutate, iar unii părinți au avut ca primă opțiune alte unități decât cele din zona de circumscripție, Inspectoratul Școlar al Județului Brașov dă asigurări că există suficiente locuri pentru ca toate cererile să fie procesate și acoperite. 

„Numărul de locuri de la şcolile din judeţ este suficient pentru a acoperi nevoile tuturor copiilor de vârstă şcolară. Ca în fiecare an, unele şcoli au fost mai căutate şi numărul cererilor a depăşit numărul efectiv de locuri în clasele pregătitoare, prevăzut în planul de şcolarizare. Este cazul şcolilor nr. 11, 19 şi 30 din municipiul Braşov”, a precizat purtătorul de cuvânt al IŞJ Braşov, Valentin Bucur.

Inspectoratul Şcolar Judeţean are obligaţia de a asigura locuri în unităţile de învăţământ primar pentru cuprinderea tuturor copiilor a căror părinţi au domiciliul în raza de circumscripţie şcolară. Astfel că va echilibra planul de şcolarizare în aşa fel încât toate cererile depuse la unitatea şcolară de circumscripţie să fie soluționate favorabil, spune Valentin Bucur.

În acest sens, în 10-11 mai, Comisia naţională de la nivelul Ministerului Educaţiei va procesa toate cererile, cu ajutorul unei aplicaţiii informatice şi va repartiza, într-o primă etapă, elevii care au depus cereri pentru şcolile din zona de circumscripţie.

Ulterior, în perioada 11-18 mai vor fi procesate cererile prin care solicită un loc într-o altă unitatea de învăţământ decât cea din raza de circumscripţie, pe locurile rămase libere.

În a treia etapă, după 19 mai, Comisia naţională va procesa, tot cu ajutorul aplicaţiei informatice, restul cererilor, şi va repartiza la şcolile din zona de circumscripţie, copiii ai căror părinţi au optat, în primă fază, pentru înscrierea la o altă unitate şcolară decât cea mai apropiată de domiciliu, în contextul în care aceste solicitări iniţiale au rămas nerezolvate. Repartizarea se va face în funcţie de locurile rămase libere.

1 Trackback / Pingback

  1. Şcolile nr. 11, 19 şi 30, cele mai căutate din Brașov, pentru clasele pregătitoare. IȘJ are de gestionat peste 4.800 de cereri în județ – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.