Traficul rutier de la „Trei alimentare”, lăsat în stand-by de Primăria Brașov. Noul semafor se lasă așteptat, iar pasajul subteran nu a trecut de etapa studiilor

Chiar dacă este una dintre cele mai aglomerate din oraș, intersecția de la „Trei alimentare” (intersecția str. Toamnei – str. Zizinului – Calea București – Bulevardul 15 Noiembrie) nu se regăsește pe lista urgențelor Primăriei Brașov. La această intersecție, în giratoriu ar trebui să fie montat un semafor, pentru care a fost obținut avizul încă din luna martie, însă lucrările se lasă așteptate. 

 Avizul din luna martie a Comisiei de circulație prevede „amplasarea unui semafor în sensul giratoriu Calea București – Bd. 15 Noiembrie – Str. Toamnei – Str. Zizinului, pentru stocarea, în zona sensului giratoriu, între intersecția cu str. Toamnei și cea cu B-dul 15 Noiembrie, a autovehiculelor care vin dinspre Calea București sau Zizinului și vor să întoarcă înspre Calea București. În acest moment, autovehiculele care întorc în sensul giratoriu, blochează accesul celor de pe 15 Noiembrie atât înspre str. Zizinului, cât și spre Calea București, ceea ce creează blocaje foarte mari la orele de vârf. Pentru a se evita blocarea sensului giratoriu, în acest segment vor fi montați senzori de trafic, astfel încât, în momentul în care numărul mașinilor stocate ajunge la limită, automat se va face verde pentru autovehiculele din sens. Acest semafor va fi corelat cu cel de pe Bulevardul 15 Noiembrie”.

Pentru semaforizarea intersecției, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, a declarat că lucrările vor începe în perioada următoare. 

Dacă semaforul nu va fi eficient, va fi „reactivat” proiectul pasajului 

În cazul în care, după montarea semaforului nu intersecția nu se va descongestiona, Primăria Brașov va lua în calcul realizarea pasajului subteran, despre care se discută de mai mulți. Pentru această investiție Studiul de fezabilitate este gata și poate fi aprobat oricând de Consiliul Local
 În acest moment, pentru fluidizarea traficului în intersecția amintită există un sens giratoriu, amenajat în urmă cu mulți ani. Pentru fi evitate blocajele de la intrarea în sensul giratoriu de pe Bulevardul 15 Noiembrie, trecerea de pietoni a fost semaforizată, pentru a fi evitate situațiile în care un singur pieton poate „ține în loc” zeci de mașini.  De asemenea, nu de puține ori, traficul este fluidizat cu ajutorul polițiștilor. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.