Zborurile pe Aeroportul Brașov vor fi dirijate de la Arad

Zborurile pe Aeroportul Internaţional Braşov vor fi controlate şi dirijate de la Aeroportul Internaţional Arad, prin intermediul soluţiei de turn virtual la distanţă (remote tower). 

Aceasta este decizia conducerii Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA R.A., aprobată în şedinţa Consiliului de Administraţie din data de 13 mai 2021 şi comunicată Consiliului Judeţean Braşov. 

Soluţia referitoare la furnizarea serviciilor de navigaţie aeriană pentru Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav a fost propusă şi validată în prealabil de conducerea executivă a ROMATSA, în urma unei analize din punct de vedere tehnic, economico-financiar şi al resurselor umane a aeroporturilor din România. 

„Soluţia tehnică agreată a fost cea de remote tower în locaţia Arad”, se precizează în adresa transmisă de conducerea ROMATSA. 

Astfel, de la Arad se vor asigura serviciile de dirijare pentru soluţia de remote tower, acest aeroport fiind ales în urma unei competiţii interne a ROMATSA, în cadrul căreia au fost analizate mai multe opţiuni şi locaţii posibile. 

În perioada următoare, specialiştii CJ Braşov vor primi din partea ROMATSA toate informaţiile necesare, astfel încât Studiul de fezabilitate pentru serviciile de navigaţie aeriană la Aeroportul Braşov să poată fi finalizat şi să se treacă la etapa achiziţiilor.

„Avem convingerea că prin această soluţie se vor asigura servicii de navigaţie aeriană la cele mai înalte standarde de siguranţă şi performanţă, în linie cu ultimele dezvoltări tehnologice. Vă asigur de întreg sprijinul nostru, astfel încât operaţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav să respecte calendarul pe care îl stabiliţi”, afirmă Adrian Cojoc, directorul general al ROMATSA, în adresa transmisă Consiliului Judeţean.

„Sunt foarte bucuros că am obţinut răspunsul pe care îl aşteptam de la ROMATSA şi că putem include soluţia turnului virtual la distanţă în studiul de fezabilitate pentru serviciile de navigaţie aeriană. În următoarele zile vom aproba indicatorii tehnico-economici aferenţi serviciilor de navigaţie în Comisia Tehnico-Economică şi apoi în plenul forului deliberativ, după care vom începe procedurile de achiziţie pentru echipamentele şi componentele necesare. Sunt convins că şi pe viitor vom continua colaborarea foarte bună atât cu conducerea ROMATSA, cât şi cu specialiştii de la Aeroportul Internaţional Arad, deoarece avem nevoie de sprijinul şi expertiza lor în ceea ce priveşte operaţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov”, declară preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea. 

1 Trackback / Pingback

  1. Zborurile pe Aeroportul Brașov vor fi dirijate de la Arad – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.