Consiliul Judeţean Braşov alocă 1.000.000 de lei nerambursabil, pentru proiectele de asistenţă socială din 2021

Consiliul Judeţean Braşov a lansat azi sesiunea de depunere a solicitărilor de finanțare în cadrul Programului judeţean pentru finanţarea nerambursabilă din bugetul propriu a proiectelor de asistență socială pe anul 2021. Totalul finanțărilor pentru acest program ajunge la suma de 1.000.000 lei. Suma va fi utilizată pentru finanțarea proiectelor furnizorilor de asistență socială care oferă servicii sociale pe teritoriul județului Brașov, valoarea finanţării nerambursabile acordate pentru un proiect fiind de minimum 10.000 lei și maximum 50.000 lei.
 
Finanțările nerambursabile nu se acordă pentru activităţi generatoare de profit, precizează Consiliul Judeşean. De asemenea, nu se acordă finanțări nerambursabile pentru activități ce presupun dezvoltarea infrastructurii solicitantului. 
 
Prin acest program, Consiliul Judeţean încearcă să acorde sprijinul tuturor grupurilor vulnerabile în contextul COVID -19, pentru dezvoltarea serviciilor de consiliere, suport, îngrijire la domiciliu, îngrijire comunitară (servicii de suport online, telefonic), acordarea de servicii de consiliere și orientare școlară la distanță (online/telefonic), susținerea copiilor din grupurile vulnerabile, continuarea terapiilor de recuperare și reabilitare, susținerea serviciilor educaționale specializate pentru copiii cu cerințe educaționale speciale, susținerea dezvoltării educației copiilor din grupuri defavorizate/continuarea procesului de educație/dezvoltarea unor programe de susținere a educației copiilor din grupurile vulnerabile prin accesul la tehnologie/digitalizare (accesul la internet, accesul la device-uri de conectare de tipul laptop-urilor, tabletelor sau telefoanelor smart), dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor din grupurile vulnerabile pentru învățarea la distanță/accesul la materiale educaționale adaptate pentru învățarea la distanță/online, susținerea familiilor vulnerabile în contextul economico-social actual, susținerea persoanelor vârstnice, peste 65 de ani, în contextul COVID -19/acordarea de îngrijiri la domiciliu, susținerea persoanelor toxico-dependente, cu diferite adicții: droguri, alcool, alte substanțe toxice.
 
Data limită până la care trebuie finalizate activităţile proiectelor finanţate de Consiliul Judeţean prin acest program este 15 noiembrie 2021. 
 
Pot solicita finanțări persoanele juridice fără scop patrimonial, asociaţiile sau fundaţiile constituite conform legii, cu sediul în județul Brașov, acreditate ca furnizori de servicii sociale în baza Legii 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare, și cu servicii sociale pentru care se solicită finanțarea, licențiate.
 
Data-limită pentru depunerea proiectelor este 07.07.2021, ora 16:00, la sediul UAT Judeţul Braşov (B-dul Eroilor nr. 5, cod poştal 500007, Registratura – camera 10).
 
Selecţia şi evaluarea proiectelor propuse se va face în intervalul 08.07. – 30.07.2021.
 
Informaţiile pentru întocmirea proiectelor, criteriile de eligibilitate, înregistrare, capacitatea tehnică şi financiară a solicitanţilor se regăsesc în Ghidul solicitantului, care poate fi consultat pe site-ul instituţiei: www.judbrasov.ro accesând link-ul https://site.judbrasov.ro/page_Servicii%20Sociale_475.html
sau la Direcția de Sănătate și Asistență Medicală, telefon: 0368.419.111, 0368.419.122, e-mail: proiectsocial@judbrasov.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.