DN 73 a intrat în „plombare”. Modernizarea cu bani europeni va mai avea de așteptat: spaniolii au cerut rezilierea contractului și tot ei au dat în judecată CNAIR

Drumarii de la Secția de Producție a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov au început zilele trecute să repare sectorul dintre Moieciu și Fundata al DN 73.  Conform informațiilor direcției, se repară porțiunile afectate de degradări grave, pentru a traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță. „După terminarea lucrărilor de reparație se vor reface și marcajele rutiere”, au precizat reprezentanții DRDP Brașov. 
 
Aceste intervenții se fac în contextul în care proiectul de modernizare a DN 73 (Pitești – Brașov) cu bani europeni a intrat într-un punct mort, din cauza litigiilor și a contestațiilor. Mai precis, anul trecut, a fost începută procedura de reziliere a contractului de lucrări cu spaniolii de la Azvi (constructorul care a lucrat la modernizarea arterei în perioada 2014 – 2020). Reprezentanții DRDP Brașov susțin că rezilierea contractului a fost solicitată de constructor. Cu toate acestea, tocmai firma spaniolă a acționat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în instanță cu privire la condițiile în care se vor încheia relațiile contractuale, astfel că procedura este blocată până la soluționarea litigiului. 
 
„Cu toate acestea, DRDP Brașov a demarat deja procesul de achiziție publică pentru revizuirea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție cu privire la restul lucrărilor de executat. Noul constructor va putea fi desemnat doar după ce se va finaliza acest proces de revizuire”, au mai spus cei de la DRDP Brașov.
 
Și această procedură este cu probleme, pentru că prima licitație a fost anulată (au fost depuse trei oferte neconforme), iar a doua este suspendată, pentru că anularea primei proceduri a fost contestată. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.