RECON SA va câştiga încă 2,46 milioane de lei pentru pasajul Fartec, dar numai dacă termină până la finele lunii iulie. Penalităţi plăteşte abia după 1 octombrie

Contractul pentru reparaţiile capitale ale pasajului Fartec s-a majorat cu suma de 2,464 milioane lei, fără TVA, reprezentând lucrări suplimentare stabilite de constructor la solicitarea SC PRINFO SRL, proiectantul lucrărilor. Anunţul oficial a fost publicat azi în sistemul electronic de achiziţii publice (SICAP). Astfel, valoarea acestui contract a ajuns de la 7,746 milioane lei, cât era în iulie 2019, la 10,211 milioane lei fără TVA.

Constructorul RECON va primi aceşti bani pentru lucrără suplimentare doar în anumite condiţii. 

În cazul în care la finalul lunii iulie, pasajul de la Fartec nu va fi deschis publicului pentru circulaţia în deplină siguranţă, Municipalitatea nu va mai plăti această ultimă tranşă din contract, în valoare de 2,464 milioane lei.

Acest lucru a fost anunţat, de altfel, încă de la sfârşitul lunii trecute, de către primarul Allen Coliban, care atunci vorbea însă de aplicarea unor penalităţi după data de 30 iulie. În schimb, acordul dintre Municipalitate şi constructorul RECON prevede că, în cazul în care la finele lunii iulie 2021 nu se va circula în deplină siguranţă pe pasajul de la capătul bulevardului Griviţei, nu se va face ultima plată.

Penalităţile propriu-zise vor apărea numai după data de 30 septembrie, dacă nici atunci nu va fi încheiat şantierul.

Reamintim că reparaţiile capitale ale Fartecului au început în anul 2015, iar în 2016, pasajul a fost închis traficului rutier în 2016. Iniţial, şantierul a fost pornit de Asocierea SC Sopmet SA Bucureşti – SC Consal SRL Braşov, însă ca urmare a nerespectării unor prevederi contractuale, constructorii au fost concediaţi în 2017. Au urmat expertize și analize costisitoare, iar în anul 2018 a fost semnat contractul cu actuala asociere care repară pasajul, formată din SC Recon SA – SC Prinfo SRL. Municipalitatea brașoveană a anunțat de atunci mai multe termene de finalizare a lucrărilor – ba anul 2019, ba anul 2020, însă acest lucru nu s-a întâmplat, chiar dacă a fost montată și celebra „seră”, care să permită muncitorilor să își facă treaba și iarna.

La începutul acestui an, noul primar al Brașovului, Allen Coliban, a anunțat că lucrările trebuie să fie gata în 2021 și a avertizat că ia în calcul și o eventuală reziliere a contractului cu actualul constructor. 

Pasajul Fartec se deschide în maxim două luni. Allen Coliban: „Din iulie vom circula pe pasaj sau vom fi bogaţi”

Cel mai recent termen de finalizare anunţat de Coliban este 30 iulie, primarul lansând în urmă cu câteva săptămâni ideea conform căreia „în iulie vom circula pe pasajul Fartec sau vom fi bogaţi”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.