VIDEO. Doi urși au refuzat să plece dintr-o pensiune din Săcele. Au fost tranchilizați și duși în zona Babarunca

Doi urși,  cel mai probabil pui care au fost înțărcați anul acesta, au „ocupat” ieri curtea unei pensiuni din Săcele, de pe strada Valea Doftanei -zona Brădet. Cazul a fost sesizat la numărul unic de urgență 112, iar la fața locului au mers jandarmii, care au încercat timp de două ore să alunge animalele. Cum nu au reușit, au solicitat  intervenția Echipei de Intervenție Rapidă Specializată, formată ca urmare a Hotărârii nr. 1/2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

 

După o scurtă analiză a fost luată decizia tranchilizării și mutării animalelor în zona de pădure.

„După tranchilizare, Echipa de Intervenție Rapidă Specializată, însoțită de echipajul de jandarmi, a mutat urșii pe același fond forestier, la o distanță de aproximativ 10 km în pădure, în zona Babarunca, pe drumul forestier Valea Tărlungul Mare – Ciocuri. Echipa a rămas la fața locului pentru monitorizarea urșilor până la trezirea totală din tranchilizare”, a anunțat Prefectura Brașov. 

1 Trackback / Pingback

  1. VIDEO. Doi urși au refuzat să plece dintr-o pensiune din Săcele. Au fost tranchilizați și duși în zona Babarunca – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.