Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, va semna astăzi protocolul de colaborare pentru noul spital al Brașovului. Ministerul a respins propunerea de a „asigura finanțarea”, preferând să „sprijine autoritățile locale”

Macheta viitorului spital regional din Braşov

După ce ieri, Consiliul Județean Brașov și Consiliul Local Brașov au aprobat modificarea textului protocolului de colaborare cu Ministerul Sănătății în vederea realizării Spitalului Clinic Regional de Urgență Brașov (elaborat în luna martie), astăzi, la Brașov va ajunge ministrul Ioana Mihăilă, pentru a semna documentul. Protocolul va fi semnat după ce ministerul a solicitat autorităților locale să modifice mai multe prevederi din forma inițială a documentului, pregătită în luna martie a acestui an.

Printre altele, în protocol a fost introdus numele fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, cu actualul titular al postului, Ioana Mihăilă. 

De asemenea, la solicitarea ministerului, textul „asigură, în baza documentațiilor tehnico-edilitare transmise de autoritățile locale și a documentației tehnice elaborate de Consultant, finanțarea investiției Spitalul Regional de Urgență Brașov din fonduri nerambursabile, bugetul de stat sau alte surse de finanțare” (formularea din luna martie) a fost înlocuită cu sprijină autoritățile locale, în baza documentațiilor tehnico-edilitare transmise de autoritățile locale și a documentației tehnice elaborate de Consultant, în identificarea programelor de finanțare europeană nerambursabilă, identificarea de fonduri de la bugetul de stat, alte surse sau mecanisme de finanțare, pentru asigurarea co-finanțării necesare proiectului”. 

De asemenea, a fost eliminată prevederea care permitea prelungirea protocolului după data de 31 decembrie 2026

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.