10 şcoli din Braşov îşi deschid porţile pentru copiii care vor să facă sport în vacanţă şi în afara orelor de curs

Zece unităţi de învăţământ îşi vor deschide curtea şcolii pentru copiii care vor să facă sport pe terenurile amenajatate acolo. Ieri, Consiliul Local a aprobat regulamentul în baza căruia se deschid curţile şcolilor. 

Conform regulamentului, pe terenurile de sport se vor desfășura numai activități cu caracter sportiv, obiectivul fiind de a le asigura accesul, în principal, copiilor și adolescenților. În cazul copiilor sub 10 ani, aceștia trebuie să fie însoțiți, în mod obligatoriu, de aparținători (părinți sau bunici).

Cele 10 şcoli care vor fi deschise pentru copiii care vor să facă sport pe terenurile din curte sunt următoarele: 

  • Școala Gimnazială nr. 3, str. Venus nr. 1;
  • Școala Gimnazială nr. 5, str. Dr. I. Cantacuzino nr. 3;
  • Școala Gimnazială Nr. 8, Str. Verii 2A;
  • Școala Gimnazială Nr. 9 Nicolae Orghidan, corpul A + B, de pe str. Brazilor nr. 18 și Corpul C, de pe str. Prunului nr. 1;
  • Școala Gimnazială Nr. 11 – Str. Busuiocului nr. 1;
  • Școala Gimnazială Nr 14, Corp C, str. Fagurului nr. 1;
  • Școala Gimnazială Nr. 15, str. Mihai Viteazu nr.100;
  • Școala Gimnazială Nr. 31, str. Simeria nr. 5;
  • Colegiul Național Aprily Lajos, str. După Ziduri nr. 3;
  • Liceul Silvic Dr. Nicolae Rucăreanu, str. Minerva nr. 11.

Programul de acces în curțile și pe terenurile de sport în aer liber este zilnic, în perioada vacanțelor, și doar în weekend, în perioada anului școlar, în intervalul orar 09:00 – 21:00. Programul poate fi restrâns în funcție de anotimp, astfel încât activitățile sportive să se desfășoare în condiții de lumină naturală. În zilele în care au loc cursuri, programul este de la terminarea cursurilor și până la maxim ora 20.00, în funcție și de anotimp.

Prin regulament se stabilește și modalitatea în care aceste terenuri pot fi utilizate, dar și obligațiile pe care le au cei care le folosesc. Astfel, terenurile de sport din curtea școlii pot fi utilizate numai pentru a practica sporturi conforme cu amenajările, instalațiile specifice și dotările existente.

Le este interzis celor aflați în incinta unităților de învățământ să fumeze, să consume băuturi alcoolice sau substanțe stupefiante, indiferent dacă este vorba despre copii sau părinți, care doar asistă la activități. O altă interdicție se referă la accesul utilizatorilor în curțile școlilor cu automobile, motociclete, motorete, scutere în incinta unităților de învățământ. Rămâne de văzut în ce măsură poate fi pusă în aplicare această prevedere şi cum vor reuşit autorităţile să îi “surprindă” pe toţi fumătorii sau consumatorii de alcool din curtea şcolii, în contextul în care zone întregi din Parcul Tractorul (parcul sportivilor) este plin de urme ale consumului de tutun şi alcool. 

De asemenea, regulamentul prevede că cei care distrug echipamentele, dotările sau care aduc prejudicii unităților de învățământ au obligația de a suporta toate cheltuielile de reparații/înlocuire necesare. Acest lucru presupune ca timp de 12 ore, în curtea şcolii să fie în permanenţă cel puţin un paznic sau o autoritate care să vegheze jocul. 

În cazul în care cei care utilizează aceste spații nu respectă prevederile regulamentului, vor fi sancționați cu amendă contravențională cuprinsă între 150 și 800 de lei.

În prezent, în cartierele din municipiul Brașov sunt funcționale 36 de terenuri de sport, la care se adaugă 49 de zone cu aparate de fitness și 9 locații de street-workout.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.