În toamna anului viitor, Aeroportul Brașov va avea proceduri de zbor și un spațiu aerian. Pentru elaborarea documentațiilor, Consiliul Județean Brașov va plăti zboruri de probă

Consiliul Județean a lansat o nouă licitație ce vizează proiectul Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav. Prin această procedură, administrația județeană caută o firmă care să pregătească procedurile de zbor și să proiecteze spațiul aerian, valoarea contractului fiind estimată la 1.341.949 lei (inclusiv TVA). În anunțul licitației se menționează că ofertele pot fi depuse până în 25 august, iar dacă în urma acestei proceduri va fi stabilit un proiectant, acesta va avea la dispoziție 12 luni pentru a finaliza documentația. Practic, dacă procedura va decurge normal (fără contestații), iar consultantul va fi serios, documentele care fac obiectul acestui contract vor fi gata în toamna anului viitor. 

Prin acest contract, consultantul se va ocupa, printre altele de realizarea și validarea procedurilor de zbor. Pentru a face acest lucru, va fi nevoie ca administrația județeană să asigure zboruri de validare a procedurilor și, dacă va fi nevoie, zboruri suplimentare de calibrare. Tot consultantul stabilit în urma acestei licitații va realiza hărțile necesare (cu consultarea Romatsa și a Statului Major al Forțelor Aeriene), dar și hărțile de zgomot. 

Documentele realizate în baza acestui contract sunt necesare serviciilor de navigație aeriană, de care se va ocupa Romatsa. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.