Adrian Veștea a semnat lista de susținători ai moțiunii Orban: „Este cel pe care organizaţia Braşov îl va sprijini pentru conducerea PNL”

Preşedintele PNL Braşov, Adrian Veştea, singurul candidat la Conferinţa de alegeri care are loc miercuri seară, a anunţat că a semnat moţiunea cu care Ludovic Orban candidează pentru un nou mandat de preşedinte al formaţiunii.

Adrian Vestea, preşedintele în exerciţiu al PNL Braşov, dar şi unicul candidat la Conferinţa de alegeri care are loc miercuri seară, a anunţat că-l susţine pe Ludovic Orban pentru a obţine un nou mandat de preşedinte al formaţiunii. Veştea a semnat lista de susţinători a moţiunii pro-Orban. Braşov este prima filială care anunţă oficial susţinerea moţiunii, chiar dacă sunt şi alte filiale care au declarat că susţin candidatura lui Ludovic Orban. 

„O declar cu maximă deschidere: Ludovic Orban este cel pe care filiala Braşov – alături de mine şi toţi ceilalţi colegi (din filială – n.r.) – am decis să-l susţinem pentru conducerea PNL. Este o persoană extrem de implicată, Braşovul a beneficiat de un sprijin substanţial şi a fost unul dintre colegii neobosiţi, care, de-a lungul timpului, a sprijinit toate proiectele noastre din administraţia locală şi judeţeană”, a declarat Adrian Veştea.

El a explicat, în discursul său de la tribuna Comitetului de Coordonare Judeţean al PNL Braşov, întrunit pentru alegerea conducerii filialei, motivele pentru care îl susţine pe Ludovic Orban. 

„Este un liberal pur sânge şi, deşi a trăit perioade în care a fost marginalizat, pentru opoziţia sa la alianţa pasageră cu PSD, nu s-a plâns, nu s-a victimizat, nu a ieşit în presă cu scandaluri, cu acuze, cu dezvăluiri, nu a plecat, nu a trădat partidul, nu a renunţat o clipă la principiile liberale. (…) Sub preşedinţia sa, PNL a devenit cea mai importantă forţă politică a ţării. Şi-a asumat guvernarea în probabil cea mai grea perioadă a României de după cel de-al Doilea Război Mondial şi a făcut-o cu succes”, a spus preeședintele PNL Braşov.

Adrian Veștea a avut un mesaj și pentru actualul premier, Florin Cîțu, contracanidatul lui Orban la președinția partidului, căruia i-a transmis că  se aşteaptă să nu existe „anumite sincope” în colaborarea dintre administraţia braşoveană şi guvernul actual.  

„Aştept acelaşi suport din partea premierului liberal Florin Cîţu, pe care l-am sprijinit şi votat în forul statutar al partidului pentru a prelua funcţia de prim-ministru. Îl asigur cu toată onestitatea de respectul şi toată colegialitatea mea şi a colegilor mei liberali braşoveni”, a afirmat Veştea, manifestându-şi convingerea că Braşovul va primi în continuare bani pentru proiectele importante.

Congresul PNL pentru alegerea președintelui și a forului de conducere are loc în 25 septembrie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.