Ana Maria Popescu aduce prima medalie olimpică pentru România, la Tokyo

Ana Maria Popescu (36 de ani) s-a calificat în finala probei de spadă de la JO 2020, sportiva noastră dominând clar meciul cu Katrina Lehis, din Estonia. A fost 15-10, după o dispută în care Ana și-a arătat supremația. România a câștigat prima medalie de la Tokyo în chiar ziua de debut a Olimpiadei, Ana urmând să urce pe podiumul olimpic, cel puţin cu argintul la gât.
 
În marea finală pentru aurul olimpic, Ana Maria Popescu o va întâlni pe chinezoaica Yiwen Sun. Duelul va începe la ora 14:45 (ora României), iar partida va fi LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Eurosport și TVR.
 
**
UPDATE 15.30: Ana Maria Popescu a câștigat argintul olimpic pentru România după o finală tensionată cu chinezoaica Yiwen Sun, câștgată de aceasta din urmă în minutul de prelungiri, la „tuşa de aur”. 
 
La cele patru ediţii ale Jocurilor Olimpice la care a participat,  Ana Maria Popescu, a câştigat locul 16 la Atena (2004), locul 2 la Beijing (2008), locul 11 la Londra  (2012) şi Locul 9 la Rio (2016). 
 
Tot azi, scrimerul Iulian Teodosiu, antrenat de braşoveanul Rareş Dumitrescu, s-a oprti în optimile probei de sabie, după ce l-a eliminat, în şaisprezecimi pe Luca Curatoli (15-13), unul dintre principalii favoriţi la o medalie. Teodosiu a fost învins tot de un italian, Enrico Berre. 
 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.