FOTO. Doi brașoveni care voiau să scape de gunoiul din bătătură în loc nepermis s-au „împiedicat” de Poliţia Locală. S-a lăsat cu amenzi

Poliţia Locală a aplicat o amendă de 1600 de lei după ce a surprins în flagrant doi braşoveni care încercau să scape de gunoiul din bătătură aruncându-l direct în stradă, pe domeniul public. Unul dintre ei a fost surprins de agenți în timp descărca reziduuri și gunoaie chiar în buricul târgului, dintr-un cărucior cu care le-a transportat de la un imobil dezafectat, până pe trotuarul de pe strada Iuliu Maniu.

Alt brașovean care, folosindu-se de autoutilitara proprietate personală, a vrut să scape de o canapea veche, depozitând-o lângă platforma de deșeuri situată pe Aleea Sânzienelor, a fost şi el amendat. Ambele persoane au fost sancționate contravențional, potrivit HCL nr.149/2017 cu amendă în valoare totală de 1.600 lei.

„Cetățenii Brașovului trebuie să știe că depozitarea ori abandonarea deșeurilor de orice tip pe domeniul public sau privat al municipiului Brașov constituie contravenție și se sancționează conform HCL nr.149/2017 cu amendă de la 800 la 1600 lei pentru persoanele fizice și de la 1600 la 2500 lei pentru persoanele juridice. De asemenea, locuitorii orașului mai trebuie să știe că pentru evacuarea deșeurilor mari sau din construcții sunt operatori de salubritate special acreditați la care trebuie să apeleze, de aceea să nu mai solicite astfel de servicii persoanelor neautorizate care, de obicei lasă gunoaiele la întâmplare”, a precizat Anca Lăutaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Braşov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.