Jumătate din trecerea de pietoni de la intersecția Calea București-Saturn a fost semaforizată. Măsura a fost luată pentru a nu se bloca sensul giratoriu

După ce la începutul săptămânii trecute, Primăria Brașov a anunțat semaforizarea a două treceri de pietoni – una pe str. 13 Decembrie, la intersecția cu str. Ioan Popasu (în Cartierul Tractorul, la benzinăria Rompetrol), iar alta pe str. Buzești, la intersecție cu Ecaterina Teodoroiu (în Bartolomeu) – luni, municipalitatea brașoveană a anunțat că de astăzi este funcțională o trecere de pietoni.
Mai exact, din 20 iulie, devine funcțional semaforul de la trecerea de pietoni de pe Calea București, de la sensul giratoriu str. Poienelor – Calea București – Saturn (la (McDonald’s). Acesta funcționează doar pe sensul de mers dinspre București spre centru, asta pentru a nu se bloca mașinile în sensul giratoriu. Conform explicațiilor Primăriei Brașov, același model este aplicat și la sensul giratoriu de la str. Lungă cu str. Stadionului și Calea Făgărașului, la complexul Bartolomeu.
Odată cu punerea în funcțiune acestui semafor, numărul trecerilor de pietoni securizate cu acest sistem ajunge la 8.
Toate trecerile de pietoni sunt echipate cu buton de „cerere traversare pentru pietoni”, în așa fel încât traficul auto și cel pietonal să fie optimizate în zona respectivă și să țină cont de necesarul de traversare (spre deosebire de sistemele cu timpi ficși de semaforizare).
Locațiile au fost stabilite în Comisia de circulație, ținând cont de solicitările poliției rutiere (naționale), pe baza analizelor de risc de accidente și pe baza necesarului de fluidizare a traficului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.