Social-democrații brașoveni cer Primăriei Brașov să aloce banii premierea elevilor. Sumele nu au fost incluse în bugetul local pe acest an

După ce anul acesta, elevii premianți nu au mai primit recompense în bani la finalul anului școlar, social-democrații brașoveni au reacționat, reproșând Primăriei Brașov că nu au pus în aplicare o hotărâre de Consiliu Local prin care se acordă aceste drepturi. 

Primăria Brașov le oferea, la finalul fiecărui an școlar, în cadrul unei ceremonii speciale, cadouri în bani elevilor premianți de la clasa I până la clasa a XII-a. Astfel, elevii care luau coroniță primeau, în funcție de premiile obținute (I, II și III) anumite sume de bani de la bugetul local. În acest an, au reclamat social-democrații brașoveni, nici elevii dar nici profesorii sau directorii de școli nu au primit nici măcar o explicație din partea Primăriei cu privire la aceste sume de bani. De altfel, săptămâna trecută, reprezentanții Primăriei Brașov au precizat că banii pentru premiere nu au fost incluși anul acesta în bugetul local, votat și de social-democrați, fără vreun comentariu legat de faptul că nu au fost alocate fonduri pentru premii. 

„Este adevărat, am majorat printr-o hotărâre de Consiliu Local cuantumul tuturor burselor școlare (aceasta fiind o normalitate), dar asta nu înseamnă că nu putem aloca fonduri pentru premierea și recunoașterea rezultatelor excepționale. Legea ne dă posibilitatea să alocăm un fond de premiere pentru toți cei care au rezultate deosebite la învățătură, astfel încât să stimulăm performanța în școli. Decât aruncarea cu bani către sectoare și activități mai puțin importante, mai bine ne concentrăm pe viitorul acestei țări. Sper ca măcar în luna septembrie, la început de an școlar, să aibă loc această premiere. Primarul în funcție trebuie să ducă la îndeplinire Hotărârile de Consiliu Local, nu să le ignore după bunul plac”, a declarat consilierul local Alexandra Crivineanu. 

Reamintim că începând din anul 2014, municipalitatea acordă „Premiile de excelenţă pentru elevii cu rezultate deosebite la învăţătură”. Pentru premiul I  se acorda suma de 250 de lei,  pentru premiul  II  – 150 de lei, iar pentru premiul III – 50 de lei. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.