Și elevii premianți din Săcele au fost recompensați de primărie. Cei cu „10 pe linie” au primit câte 1.000 de lei

În primele 3 zile ale noului an școlar au fost premiați elevii din ciclul gimnazial și liceal cu rezultate foarte bune la învățătură de la toate unitățile de învățământ din municipiul Săcele.
 
Astfel, elevii cu media 10 au primit un premiu de 1.000 de lei, elevii care au obținut premiul I – 300 lei, premiul II – 200 lei, iar premiul III – 100 lei. Premierea s-a făcut în timpul festivităților de deschidere a anului școlar, iar cei elevii care nu au participat la ceremonii au fost invitați la casieria din cadrul Primăriei Săcele, pentru a-și ridica banii. 
 
De altfel, elevii cu rezultate deosebite sunt premiați și în alte localități din județul nostru, cum este cazul Ghimbavului, unde, pentru recompensarea tinerilor cu rezultate deosebite sunt alocate fonduri de la bugetul local, completate cu sponsorizări. 
 
Primăria Brașov nu a alocat bani pentru premieri în acest an
 
În schimb, Primăria Brașov a renunțat anul acesta la acordarea unor premii în bani elevilor cu rezultate deosebite, sumele necesare acordării premiilor nefiind incluse în bugetul local al municipiului. 
Tradiţia recompenselor băneşti pentru elevii din Braşov care obţin premiile întâi, doi sau trei a fost instituită acum 8 ani. De atunci, la finalul fiecărui an şcolar, premiul I a fost recompensat cu suma de 250 lei, premiul al II-lea cu 150 de lei, iar premiul al III-lea, cu 50 de lei. Acum, municipalitatea a preferat să renunțe la premiere, viceprimarul Flavia Boghiu motivând că ultimul an școlar a fost unul atipic, cu multe cursuri online, astfel că o performanță reală este greu de măsurat. 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.