FOTO. Copilul minune al şahului: La doar 8 ani, braşoveanul Vladimir Sofronie este campionul Uniunii Europene

La doar 8 ani, braşoveanul Vladimir Sofronie a obţinut, de curând, rezultate de excepție la șah. În perioada 13-22 august, el a participat la Campionatul Uniunii Europene la Şah, găzduit, la cea de a XIX-a ediţie, de localitatea Kouty nad Desnou din Cehia. În urma competiţiei au fost desemnaţi cei opt campioni ai Uniunii Europene pe anul 2021 (4 băieți și 4 fete) la categoriile de vârstă: U8, U10, U12 și U14 ani). Titlul de campion al Uniunii Europene U8 a revenit brașoveanului Vladimir Sofronie, care a câștigat detașat medalia de aur.

Vladimir a terminat neînvins competiția, cu 8,5 puncte din 9 posibile. În urma câștigării ediției 2021 a Campionatului Uniunii Europene pentru copii U8 din Cehia, Vladimir tocmai a trecut de ELO 1500! Claudia, mama sa, este maestru FIDE, iar tatăl său, Iulian, este maestru internațional.

„Suntem tare mândri de Vladimir și îi urăm succes în continuare. Mulțumim comunității brașovene care l-a susținut pe Vladimir în ultimele luni. Ați fost extraordinari și ne bucurăm că Vladimir a reușit să aducă medalia de aur acasă, la Brașov! Mulțumim Fundației Comunitare Brașov și presei, pentru că au crezut în potențialul lui Vladimir și nu au lăsat să treacă neobservate rezultatele lui, care vin în urma multor ore de muncă, deși Vladimir are doar 8 ani!” este mesajul transmis de părinții lui Vladimir.

Rezultatul lui Vladimir a fost recompensat de organizatori cu un laptop pe care Vladimir îl va folosi pentru pregătire. 

Acesta a fost un an competițional greu pentru Vladimir și familia lui, cu multe turnee anulate, însă Vladimir are nevoie de experiență, de cât mai multe turnee internaționale. 

Următorul turneu este Campionatul Mondial ELO <1700, programat pentru luna octombrie în Grecia.

Costurile de deplasare la acest campionat se ridică la 3000 de euro (pentru Vladimir și antrenorii lui). Cei care doresc să susțină în continuare financiar performanța lui Vladimir și doresc să facă posibilă participarea lui la Campionatul Mondial ELO<1700, o pot face prin sponsorizări sau donații:

ASOCIATIA CLUB SPORTIV LOGIC 64 BRASOV

CIF: 27588981 
Banca Transilvania,  IBAN: RO06BTRL00801205R06250XX 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.